AperitiveDin camaraRetete internationale

Dulceata de rosii

Dulceata de rosii

Dulceata de rosii. Da, ati auzit bine. Dulceata de rosii. Fiind dulceata, este dulce. Insa este foarte gustoasa cu branza de capra, branza sarata. Am gustat dulceata de rosii intr-un restaurant cu specific grecesc si am incercat sa o prepara si eu acasa. Din aceasta combinatie mi-au iesit 2 borcanele de dulceata.

Iubitorii de preparate grecesti, cu siguranta vor iubi aceasta dulceata. Este perfecta la micul dejun sau ca o gustare.

Sfaturi!

  • Folosim rosii coapte bine, cat mai zemoase.
  • Nu este nevoie sa decojim rosiile.
  • Adaugam cimbru si busuioc proaspete sau alte verdeturi dupa gust. Insa nu prea multe verdeturi caci este o dulceata nu o salata.
  • Dulceata fierbinte o adaugam in borcane sterilizate si strangem bine capacul.
  • Se poate pastra dulceata peste iarna in borcane sterilizate. Eu am bagat cele 2 borcanele de dulceata de rosii la frigider pentru un consum in viitorul apropiat.
  • Reteta usoara. Nu avem nevoie de multe ingrediente si nici de mult timp de gatire si de preparare.

Ingrediente:

  • 1 kg rosii
  • 1 ardei gras
  • 300 gr zahar 
  • 2 crengute de cimbru proaspat
  • 4-5 frunze de busuioc proaspat
  • 1 lingurita oregano
  • 1/2 lingurita de sare

Cum preparam Dulceata de rosii

1.Mai intai taiem rosiile in cuburi maricele, de marimea unei rosii cherry sau a unei nuci. Punem rosiile in cratita in care vom fierbe dulceata.

2.Adaugam ardeiul gras tocat cubulete cat mai mici, zaharul, sarea si verdeturile. Cu ajutorul unei furculite intepam bine rosiile pentru a-si lasa zeama si a ajuta la combinarea aromelor.

3.Lasam rosille 10 minute deoparte. Acestea isi vor lasa multa zeama. Le punem la fiert la foc mediu si le lasam timp de 45-50 de minute.  Facem testul cu farfuria pentru a vedea daca dulceata este gata. Punem o farfurie 5 minute la congelator. Punem apoi un strop de dulceata pe farfurie si daca nu curge atunci cand inclinam farfuria, inseamna ca dulceata este gatita suficient. Atunci cand dulceata este gata, aceasta fierbe cu bule mari.

4.Punem dulceata fierbinte in 2 borcanele sterilizate si le strangem capacul. Pofta buna! Sper sa va placa!

sursa
O alta dulceata pe care noi o iubim foarte mult este dulceata de ardei iute. V-o recomand cu drag!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker