
Snitele pufoase din piept de pui
Snitele pufoase din piept de pui sau snitele vieneze. Crusta aceasa este senzationala, nu stiu voi cum o preparati, insa va recomand sa incercati si aceasta varianta. Eu doar asa le prepar de fiecare data, fie ca le fac din carne de porc sau din carne de pui.
Bine de stiut
- Pieptul de pui feliat subtire trebuie batut cu ciocanul pentru snitele pentru a-i da fragezime, indiferant cat de subtire il vom felia.
- Urmam aceasta schema pentru pane: faina- ou – pesmet- ou – pesmet. Da, ati vazut bine, de doua ori dam carnea prin ou si prin pesmet.
- Prajire. Snitelele de pui se gatesc la foc iute pana cand se rumenesc pe ambele parti in suficient ulei.
- Portii. Din ingredientele date mi-au iesit suficient de multe portii, 2 platouri mari de snitele, insa numarul acestora depinde cat de mari veti face snitelele.
- Pastrare. Snitelele de pui se pastreaza perfect la frigider timp de 1-2 zile in caserole ermetic inchise sau acoperite cu folie alimetara
- Snitelele de pui sunt o mancare gustoasa si usor de preparat si se pot servi atat la pranz cat si la cina cu cartofi prajiti, piure, orez, salate sau alte garnituri.
Ingrediente:
- 3 buc piept de pui
- 6 oua
- aprox.300-350 gr pesmet
- 120-130 gr faina
- sare
- piper
- usturoi granulat
- ulei pentru prajire
Cum preparam Snitele pufoase din piept de pui
- Mai intai feliem pieptul de pui. Acoperim fiecare felie de piept de pui cu folie alimentara si o batem cu ciocanul pentru snitele pentru a o fragezi.
- Punem separat in farfurii adanci faina, pesmetul si ouale batute cu un praf de sare, usturoi granulat si piper.
- Punem uleiul la incins, apoi dam carnea de pui prin faina, prin ou si prin pesmet si inca odata prin ou si prin pesmet si o punem la prajit. Prajim snitelele pe ambele parti pana cand se rumenesc frumos si apoi le scoatem pe un platou tapetat cu servetele de bucatarie pentru a absorbi surplusul de ulei ramas pe acestea.
Pofta buna! Sper ca v-am fost de ajutor!
Va recomand si snitelele de pui cu fulgi de cartofi