AperitivePaine/Pizza

Chifle umplute cu carne tocata

Gustoase si ideale atat la micul dejun cat si ca o simpla gustare, iar cu un pahar de lapte alaturi, sunt nemaipomenit de bune.

Ingrediente:

  • 500 g faina
  • 250 ml lapte
  • 50 g unt
  • 1 galbenus
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • + 1 galbenus+1 lingura de lapte pentru uns
  • 300 g carne tocata
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu
  • 30 g ulei
  • piper
  • cimbru

Mai intai punem laptele cu untul pe foc pentru cateva minute pentru a topi untul. Il lasam putin la racorit, dupa care il amestecam cu galbenusul, sarea si zaharul. Intr-un bol incapator punem faina amestecata cu drojdia si turnam usor laptele. Amestecam la inceput, iar apoi incepem sa framantam. Aluatul rezultat trebuie sa fie moale si nelipicios.

Aluatul rezultat il lasam la dospit 1 ora. Din aceasta compozitie mi-au iesit 9 chifle.

Ceapa impreuna cu ardeiul, tocate marunt, le calim in ulei incins, adaugam carnea, un praf de sare, piper si lasam pe foc 5-6 minute. Aluatul dospit il impartim in 9 partie egale, daca vi se par prea mari chiflele, puteti face mai multe. Intindem fiecare chifla cu sucitorul,( eu pe primele le-am intins cu degetele, dar nu imi placea ca ieseau prea groase) adaugam 1-2 linguri de carne si strangem colturile.

Asezam chiflele cu colturile stranse in jos in tava. Ungem cu galbenus amestecat cu lapte, presaram putin cimbru si dam la cuptorul preincalzit pentru 30-35 de minute sau pana cand sunt gata.

Pofta buna!

 

Sursa : http://absolutdelicios.blogspot.ro/2016/03/chifle-umplute-cu-carne-tocata.html

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

63 − 56 =

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker