Altele

Stevia sau macrisul de gradina

Denumita popular macris de gradina, stevia este o erbacee perena  foarte frecventa in Romania. In pamant, ea are un rizom gros, cu multe capete. Tulpina de stevie este ramificata, purtand pe ea frunze mari.

Substantele active regasite in planta de stevie sunt: vitamina C, dar si A, E, K, acid tartric, saruri minerale- potasiu, fosfor, magneziu, calciu, fier, zinc.

Stevia este o  planta specifica bucatariei est europene, fiind consumata mai ales primavara, cand frunzele ei sunt inca tinere. Noua ne place cel mai mult ciorba de stevie cu oua intregi. Aici gasiti mai multe retete cu stevie – http://noiinbucatarie.ro/?s=stevie

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker