AperitiveCu carne de puiMancaruriPreparate de CraciunPuiRetete internationaleSalate

Suba- salata ruseasca cu sfecla rosie

Suba- salata ruseasca cu sfecla rosie

Suba- salata ruseasca cu sfecla rosie este o salata foarte gustoasa care se serveste ca si aperitiv. La origine, Suba se prepara cu peste afumat, insa acesta poate fi inlocuit cu piept de pui. Salata Suba este o salata festiva, intregeste perfect o masa de sarbatoare alaturi de alte aperitive. Nu iubim prea mult sfecla rosie, insa trebuie sa stiti ca in aceasta salata abia daca se simte gustul acesteia. Este foarte gustoasa!

Cateva sfaturi!

  • Pentru salata Suba este necesar sa asezam legumele in straturi si nu amestecate ca la salata de Boeuf sau alte salate.
  • Se folosesc doar legume fierte. Daca este mai multa sfecla decat este necesar, nu o aruncati, se pastreaza perfect la congelator asa fiarta.
  • La aceasta salata imi place sa folosesc maioneza din comert pentru ca este mai light decat cea de casa. Nu este gretoasa. Insa, sigur ca puteti folosi maioneza de casa dreasa cu putin mustar.
  • Reteta usoara. O salata care se prepara usor si care este de mare efect pe masa.

Ingrediente:

  • 1 sfecla rosie
  • 3 cartofi medii
  • 4-5 morcovi mari
  • 2 bucati piept de pui
  • 2-3 cepe mari
  • 3 oua fierte
  • 150 g maioneza
  • sare

Cum preparam Suba- salata ruseasca cu sfecla rosie

1.Punem sfecla la fiert intr-o cratita, iar separat cartofii cu morcovii curatati de coaja. Ouale le fierbem separat. La fel si pieptul de pui, il fierbem separat.

  • Sfecla este fiarta cand infigem usor furculita in ea. Sfecla nu se curata de coaja decat dupa ce a fiert. Astfel isi pastreaz culoarea rosie perfect.

2. Dam pe razatoarea mare( in boluri separate) cartofii, morcovii si sfecla dupa ce s-au racit.

3.Aranjam pe un platou intai cartofii, apoi adaugam pieptul de pui taiat cubulete mici, adaugam morcovii, ceapa si la final sfecla rosie. Dupa fiecare strat de legume ungem cu maioneza, presam bine fiecare strat de legume cu dosul unei linguri si presaram sare. Este nevoie de mai multa sare deoarece cartofii, morcovii si sfecla sunt legume dulci.

  • Am uns cu maioneza si stratul de sfecla rosie, apoi am ornat cu sfecla rosie si ouale date pe razatoarea cu ochiuri mici.
  • Am asamblat salata pe un platou si am pus inelul detasabil de la o tava de copt pentru a iesi perfect salata.

Ornam salata dupa preferinta si o dam la rece cel putin 3-4 ore sa se intrepatrunda bine aromele. Este un deliciu, o salata nemaipomenit de gustoasa. Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker