
Dovlecei pane
Dovlecei pane sunt preferatii nostri la capitolul ” preparate din dovlecel” . Mai ales cei fragezi si serviti cu sos tzatziki. Un deliciu. Iar copilul ii iubeste, sotul la fel. La noi se consuma frecvent dovlecei, de cel putin 2 ori pe saptamana avem dovlecei in meniu.
Dovlecelul
-
- Fiindca este bogat in apa, dovlecelul este un bun diretic, favorizand eliminarea apei din organism. In acest mod, consumul de dovlecel ajuta la buna functionare a rinichilor si ficatului.
- Dovlecelul este un veritabil pansament gastric, fiind indicat in gastrite, ulcere si alte afectiuni ale aparatului digestiv.
- Dovlecelul se poate consuma atat crud cat si gatit in diverse combinatii. Taiati in cuburi mici se pot pune in salata de vara, alaturi de rosii, ardei, castraveti. Se pot face chiar si dulceata.
Sfaturi!
- Dovlecelul se gateste foarte rapid. Din momentul in care uleiul este incins, feliile de dovlecel pane se vor praji foarte repede. In aproximativ 2 minute sunt prajite, un minut pe fiecare parte sau pana cand sunt frumos rumenite.
- Pentru un dovlecel sunt suficiente 2 oua si 2 linguri de faina pentru pane. La 2 dovlecei sunt necesare 4 oua si 4 linguri de faina.
- Reteta usoara.
Ingrediente:
- 2 dovlecei
- 4 oua
- 4 linguri cu varf de faina
- un praf de sare
Cum preparam Dovlecei pane
1.Mai intai spalam bine dovleceii sa nu ramana pamant pe coaja acestora. Se pot praji fie cu coaja, fie fara, cum doriti. Eu i-am prajit cu coaja.
2.Feliem dovleceii in rondele cat mai subtiri.
3.Batem ouale, adaugam faina si sarea si amestecam bine.
4.Dam rondelele de dovlecel prin ou si le prajim in ulei incins bine.
5.Scoatem dovlecelul pe un platou tapetat cu servetele de bucatarie care vor absorbi excesul de ulei. In timpul prajirii, la fel ca si la snitele, va aparea o usoara spuma in tigaie.
- Servim dovleceii cu sos tzatzichi. Gasiti reteta aici .
One Comment