Mi-a trimis tata de la tara o felie de sunca nefiarta. Tot el mi-a zis cum si cat sa o fierb, la mine fiind prima data cand fac.
Ingrediente:
- 1-2 felii de sunca
- 1.5 litri de zeama de varza
- sare
- 5-6 catei de usturoi
- ardei boia dulce/iute dupa preferinta
Mod de preparare sunca fiarta in zeama de varza cu ardei boia.
1.Punem sunca intr-o cratita, o acoperim cu zeama de varza si o punem la fiert la foc mediu aproximativ 30-35 de minute sau pana cand se inmoaie soriciul si furculita intra usor in sunca. Din cand in cand, mai intoarcem feliile de sunca sa se fiarba uniform.
2. Pisam usturoiul, adaugam sare mai multa decat pentru mujdei, adaugam si apa si turnam mujdeiul peste sunca fiarta si racita.
3. Lasam 24 de ore sunca in mujdei, apoi o scoatem si o pudram cu ardei boia dupa gust. Pofta buna!