Supa crema de ceapa cu afumatura
Una dintre cele mai gustoase supe creme este supa crema de ceapa cu afumatura. Usor picanta, cu un gust bun de afumatura. Supa crema de ceapa este o reteta frantuzeasca, dar in cazul meu este foarte mult adaptata.
Ingrediente supa crema de ceapa cu afumatura pentru 2 portii:
- 400 g ceapa
- 150 g cartofi
- 50 g unt
- 30 g ulei
- 300 g pastrama afumata sau kaiser afumat
- sare
- piper
- patrujel
- crutoane
Mod de preparare supa crema de ceapa cu afumatura.
Punem untul si uleul la topit intr-o cratita. Adaugam ceapa taiata julienne si o lasam 10-12 minute pe foc doar sa se inabuse, nu sa se prajeasca.
Adaugam apa si cartofii si lasam sa fiarba aprox. 20 de minute sau pana cand este fiert si cartoful. Cand sunt fierte, scurgem surplusul de apa si pasam legumele. Potrivim cu sare si piper.
Separat taiem fasii subtiri afumatura si o prajim.
Taiem si cateva felii de paine, le stropim cu ulei de masline, adaugam un praf de sare, piper si ardei boia si dam la cuptor pentru 10-15 minute.
Servim supa crema cu afumatura si crutoane. Este foarte buna!