Supa de naut cu afumatura

Nautul este excelenta sursa de fibre, vitaminele B6 si B9, iar consumul regulat de naut regleaza glicemia. Cele mai cunoscute preparate pe baza de naut sunt humus si falafel, dar nautul se poate consuma in salate sau supe. Supa de naut are un gust asemanator cu cel al ciorbei de fasole.
Ingrediente:
- 2 conserve de naut SUN FOOD ( 800 g)
- 400 g afumatura
- 3-4 fire de ceapa verde/ 1 ceapa uscata
- 500 g rosii
- 1 ardei kapia/gras
- 50 ml ulei
- leustean
- marar
- sare
Mod de preparare supa de naut cu afumatura.
Taiem ceapa rondele, iar afumatura fasii. Le punem impreuna la calit in ulei incins si le lasam sa se patrunda bine, apoximativ 8-10 minute.
Adaugam apa, ardeiul taiat julienne si rosiile tocate cubulete sau date pe razatoare. Acoperim cratita si lasam la fiert 25 de minute. Adaugam conservele de naut si lasam in continuare la fiert 10-15 minute.
Adaugam leusteanul si mararul tocate marunt, potrivim de sare si stingem focul.
Pofta buna!