Ciorbe/SupePreparate de Craciun

Ciorba de porc cu smantana

Ciorba de porc cu smantana

Ciorba de porc cu smantana este o ciorba foarte gustoasa, usor de preparat si savuroasa. Noi consumam frecvent ciorbe „albe”, asa ca toate ciorbele cu smantana sunt pe placul nostru si incerc sa variez de fiecare data.

Bine de stiut!

  • Este recomandat sa se foloseasca pentru prepararea acestei ciorbe pulpa sau spata de porc, nu oase.
  • Culoarea galbuie este data de morcovul calit.
  • Am adaugat un ardei kapia de la congelator. Am ardei kapia umpluti cu telina si verdeturi pe care-i pastrez la congelator special pentru ciorbe. Uitati modalitatea de preparare aici
  • La final, se lasa ciorba la racorit 5 minute, dupa care se adauga amestecul de smantana.

Ingrediente:

  • 600-700 gr pulpa de porc
  • 2 morcovi
  • 2-3 cartofi 
  • 1 ardei kapia
  • 1 felie de telina
  • 50-70 ml ulei
  • frunze de telina/ leustean
  • sare
  • 200 gr smantana 

Cum preparam ciorba de porc cu smantana

1.Curatam morcovii si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

2.Calim  morcovii impreuna cu carnea taiata cubulete in ulei in cratita in care vom face ciorba.  Nu le lasam prea mult la calit, doar pana cand este patrunsa carnea si se albeste, este suficient sa le calim 7-8 minute.

3.Adaugam 2-3 cani de apa si acoperim oala cu un capac. Lasam 20-30 de minute la fiert si adaugam cartofii taiati cuburi. Lasam in continuare inca 15-20 minute la fiert.

4.Adaugam ardeiul kapia si telina tocate marunt, potrivim ciorba de sare si mai lasam inca 10-15 minute la fiert. La final adaugam verdeata si lasam 10 minute ciorba la racorit.

5.Punem smantana intr-un bol incapator si adaugam in fir subtire 1-2 polonice de ciorba. In acest timp amestecam cu telul/ furculita sa dizolvam smantana bine. Turnam amestecul se smantana in fir subtire in oala cu ciorba si amestecam energic. Astfel evitam ca ciorba sa se branzeasca. Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker