Prajitura Rudy cu crema de branza
Prajitura Rudy cu crema de branza
Prajitura Rudy cu crema de branza este o prajitura extrem de delicioasa si aromata. Aveam o felie de telemea de vaca de vreo 3-4 zile prin frigider si nu mai manca nimeni din ea. Iar prajitura asta cu aluat fraged o aveam de mult timp in plan. Delicioasa a iesit! Si se face simplu si rapid 🙂
Ingrediente blat:
- 1 galbenus ( albusul il punem la crema de branza)
- 250 g unt/margarina
- 400 g faina
- 100 g zahar
- 1 plic de praf de copt
- 3 linguri de cacao
Crema de branza:
- 500 g telemea de vaca
- 250 g zahar
- 4 oua+ albusul de la blat
- esenta de vanilie
- stafide
Mod de preparare prajitura Rudy cu branza de vaca.
1.Amestecam faina cu praful de copt si cacao.
2. Adaugam untul( de la temperatura camerei) taiat cubulete si galbenusul si framantam bine aluatul. Va rezulta un aluat nisipos pe care-l impartim in 2 parti egale. Infasuram in folie almentara cele 2 parti de aluat si le dam la congelator pentru 10 minute.
3. Intre timp, dam telemeaua pe razatoarea cu ochiuri mari si apoi adaugam ouale si zaharul. Mixam 2-3 minute pana se omogenizeaza bine si adaugam stafidele si esenta de vanilie.
4.Ungem un vas de yenna cu ulei si il tapetam cu faina.
5. Scoatem aluatul din congelator si dam pe razatoarea cu ochiuri mari o parte din aluat direct in tava (aproximativ jumatate din aluat).
6. Adaugam crema de branza, apoi dam pe razatoare cealalta parte de aluat si o uniformizam deasupra prajiturii.
7.Dam prajitura la cuptorul incins la 180 de grade pentru 40-45 de minute. Inainte sa o portionam o lasam sa se raceasca complet, altfel va curge crema de branza. Portionam prajitura si pudram cu zahar pudra sau cu nuca de cocos. sau o lasam simpla si nepudrata 🙂
Pofta buna!
O alta prajitura cu aluat razuit si la fel de delicioasa este prajitura cu gem si aluat razuit.