AperitivePlacinte si tartePui

Tarta cu broccoli si piept de pui

Tarta cu broccoli si piept de pui este atat de gustoasa ca nu mai ramane nimic pe mai tarziu. Ideala atat ca mic dejun cat si ca o gustare intre mese, tarta cu broccoli si piept de pui se face foarte usor, iar aluatul de tarta merge umplut si cu alte legume. Daca adaugam si 2-3 linguri de zahar in aluat, putem face o delicioasa tarta dulce.

Ingrediente aluat:

  • 250 g faina
  • 100 g untura/ 125 g unt
  • 1 ou
  • 7-8 linguri de apa
  • un praf de sare

Ingrediente umplutura:

  • 200-250 g broccoli
  • 1/2 piept de pui
  • 1 ceapa
  • 1 rosie
  • 4 oua
  • 125 g iaurt 
  • sare

Mod de preparare tarta cu broccoli si piept de pui.

Punem pieptul de pui si broccoli la fiert pentru 10-15 minute.

Intre timp pregatim aluatul pentru tarta. Punem faina intr-un bol, adaugam untura sau untul si oul. Adaugam un praf de sare si 7 linguri de apa. Depinde si de marimea oului, daca este nevoie mai adaugati o lingura de apa. Aluatul nu trebuie sa fie lipicios.

Ungem forma de tarta cu ulei si presaram faina. Intindem aluatul intr-o foaie rotunda, o punem in tava, taiem marginile sa fie uniforma si o intepam cu furculita din loc in loc.

Tocam pieptul de pui fiert in cubulete, iar broccoli il despartim in manunchiuri mai mici. Ceapa o taiem julienne, iar rosia cuburi mai mari.

Punem pieptul de pui in tava, daugam ceapa, iar apoi broccoli si rosia.

Adaugam uniform ouale batute bine cu iaurtul, presaram sare si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 25-30 de minute.

Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker