AperitiveMancaruriPui

Budinca de clatite cu carne de pui

O gustosenie care iti rasfata papilele gustative la orice moment al zilei 🙂  Am facut-o in forma de chec pentru ca nu am avut clatite multe, iar pentru aceasta forma am folosit 12 clatite. Clatitele le faceti dupa orice reteta doriti, sau dupa aceasta, doar ca folositi 1 lingurita de zahar, un praf de sare si triplati restul cantitatilor – http://noiinbucatarie.ro/clatite-pufoase/.

Ingrediente:

  • 12 clatite
  • 250 g carne de pui ( piept/pulpe)
  • 2 morcovi 
  • 1 ceapa mare
  • 2 oua
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri de pesmet
  • 30 g unt
  • sare
  • piper
  • patrunjel

Budinca de clatite cu carne de pui.

Pregatim intai clatitele. Carnea de pui si morcovii ii fierbem. Tocam carnea de pui impreuna cu ceapa la robotul de bucatarie sau la masina. Morcovii ii taiem mai mare. Adaugam sare,piper si patrunjel verde tocat marunt.

 

Tapetam fundul si peretii unei forme de chec cu 4 clatite.

Punem cate 2 linguri de compozitie de carne tocata in clatite si le rulam. Punem 2 randuri de cate 3 clatite astfel incat sa fie 2 straturi si apoi acoperim cu marginile de clatite de pe peretii formei.

Batem ouale cu laptele si turnam peste clatite.

Presaram 2 linguri de pesmet, punem cubulete de unt si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30 de minute.

 

Scoatem budinca pe un platou si o lasam la racit.

Pofta buna!

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker