Checuri/brioseDulciuriPrajituri/torturi

Crunck muffins cu fructe de padure

Crunck muffins cu fructe de padure

Crunck muffins cu fructe de padure  sau cele mai delicioase briose. Crunck- ul este nemaipomenit. Este dulce, iar in combinatie cu fructele de padure care sunt acrisoare face din aceste briose cel mai bun desert gustat. In plus, se fac si foarte rapid. Am amestecat ingrediente 3-4 minute cu tel, am adaugat fructe de padure si ciocolata si am pus la copt 20 de minute. Simplu si delicios!

Iar cu forma asta de silicon am avut  foarte mari emotii, insa au iesit perfect.

Sfaturi și trucuri pentru succesul rețetei:

  1. Înainte de asamblarea aluatului de brioșe, asigurați-vă că vă aduceți untul, ouăle și iaurtul la temperatura camerei. 
  2. Am testat această rețetă de mai multe ori și pot afirma cu bucurie că va funcționa cu fructe proaspete sau congelate.
  3. Dacă folosiți fructe congelate, nu le dezghețați înainte de a le adăuga în aluat. Și nu vă faceți griji dacă fructele de padure se despart puțin în timp ce amestecați aluatul.

Înlocuiri:

  • Fructele de padure pot fi inlocuite cu zmeura sau capsuni.
  • Uleiul poate fi inlocuit cu unt.

Ingrediente chunck: 

  • 20 gr unt
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri cu varf de faina
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • un praf de sare

Ingrediente:

  • 3 oua
  • 80 gr unt
  • 40 ml ulei
  • 200 gr zahar
  • 140 gr iaurt simplu
  • 250 gr faina
  • 1 plic de praf de copt
  • coaja razuita de lamaie
  • un praf de scortisoara
  • 250-300 gr fructe de padure 
  • 30-40 gr ciocolata cu lapte

Mod de preparare.

1.Mai intai pregatim crunck-ul: topim untul si il amestecam cu zaharul, faina si scortisoara si praful de sare si il lasam deoparte. Untul va absorbi amestecul de faina si va deveni mai sfaramicios in momentul adaugarii peste briose.

 

2.Cu ajutorul unui tel amestecam 1-2 minute untul de la temperatura camerei cu uleiul si cu zaharul.

3.Adaugam ouale pe rand amestecand dupa fiecare, adaugam iaurtu, apoi faina cu praful de copt si coaja de lamaie razuita. Amestecam 1-2 minute cu teleul pana cand se incorporeaza bine ingredientele.

4.Adaugam fructe de padure congelate si ciocolata taiata cubulete si amestecam. Oprim fructe de padure si ciocolata sa punem si deasupra brioselor.

5.Punem compozitie de briose in forma de silicon sau in forma pentru briose tapetata cu hartie pentru briose. Deasupra brioselor adaugam fructe de padure, ciocolata taiata cubulete, iar apoi adaugam cate o lingurita din crunck in mijlocul fiecarei briose. Presaram usor cu degetele crunck-ul pentru a-l ajuta sa ramana asezat in timp ce briosele se coc. Coacem briosele 20-23 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Facem testul cu scobitoarea pentru a verifica daca sunt coapte.

Le lasam 2-3 minute la racorit si le scoatem din forma. Pofta buna! Cred ca sunt cele mai bune briose gustate pana acum! 🙂

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 + 2 =

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker