AperitiveLegumeMancaruriPlacinte si tarte

Tarta cu spanac si telemea cu aluat de casa

Tarta extra gustoasa, nemaipomenit de buna! Am facut-o cu telemea tare si am adaugat usturoi, care i-a dat un gust foarte bun.

Ingrediente blat:

  • 75 g unt sau margarina
  • 350 g faina
  • 1 ou + 1 galbenus
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1/2 lingurita de sare

Ingrediente umplutura:

  • 400 g telemea
  • 300 g spanac
  • 2 oua
  • 1 morcov
  • 2-3 fire de patrunjel
  • 1 graunte de usturoi
  • sare
  • piper

Mai inati pregatim aluatul pentru tarta: punem untul rece intr-un bol, adaugam faina cu praful de copt si oul si framantam bine sa se omogenizeze. Aluatul nu trebuie sa nu se lipeasca de maini si sa  nu fie prea moale. Daca mai trebuie, mai adaugati un praf de faina.

Spanacul il oparim in apa clocotita pentru 5-6 minute. Il scoatem apoi din cratita, il stoarcem bine si il tocam marunt.

Telemeaua o dam pe razatoare, la fel si morcovul. Adaugam ouale, tocam patrunjelul si grauntele de usturoi si amestecam bine.

Tapetam o forma de tarta, eu am folosit o forma de chec, cu hartie de copt. Luam 3/4 din aluat si cu degetele modelam pe fundul si pe peretii tavii cam 1-2 cm in sus.

 

 

In lacasul format, adaugam umplutura si nivelam cu lingura.

Din restul de aluat intindem cu sucitorul o foaie din care vom taia fasii penstu grilajul pe care il vom pune deasupra tartei.

 

Ungem cu galbenus de ou deaspra si dam la cuptorul preincalzit pentru 30-35 de minute.

Pofta buna ca e tare gustoasa! 🙂

 

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − 14 =

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker