LegumeMancaruriSalate

Salata de conopida

Salata de conopida

Salata de conopida este una dintre cele mai gustoase si mai usoare salate de toamna. Nu avem nevoie decat de cateva ingrediente si ne ies 2 boluri de salata, mai mici sau mai mari, in functie de dimensiunea conopidei. Dupa ce a stat o noapte la frigider, salata mea a fost si mai gustoasa decat consumata imediat. Asa ca va sfatuiesc sa dati cateva ore la rece salata.

Sfaturi!

  • Inainte de a gati conopida, aceasta trebuie tinuta timp de 25-30 de minute in apa rece pentru a elimina posibilele impuritati.
  • Conopida se gateste destul de rapid, nu este nevoie sa o fierbem prea mult pentru a nu se sfaramita in oala. Sunt suficiente aproximativ 15 minute din momentul in care incepe sa fiarba apa.
  • Cantitatea de mioneza difera in functie de cat de mare este conopida.
  • Reteta usoara si spornica. Salata de conopida este o salata de toamna foarte gustoasa si foarte spornica.

Ingrediente:

  • 1 conopida
  • 2-3 castraveti murati
  • 5-6 felii de gogosar murat
  • 2 cepe
  • aproximativ 6-7 linguri de maioneza
  • 100 gr iaurt grecesc/ cremos
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde

Cum preparam Salata de conopida

  1. Mai intai desfacem conopida in buchetele si o lasam 30 de minute in apa rece.
  2. 2.Punem o oala cu 1 lingura de sare grunjoasa la fiert si in momentul in care clocoteste apa adaugam conopida. O fierbem 13-15 minute, facem insa proba cu furculita. Daca furculita trece usor prin conopida, aceasta este fiarta.
  3. Lasam conopida fiarta la scurs si la racit. Dupa ce s-a scurs suficient conopida, o taiem de langa buchetel, astfel incat sa aruncam coditele. Punem conopida intr-un bol si adaugam muraturile si ceapa tocate cubulete.
  4. Facem maioneza de casa dintr-un glabenus crud, unul fiert si 100 ml de ulei, sau putem folosi maioneza cumparata. Eu am facut maioneza de casa.
  5. Adaugam si maioneza, iaurtul, sare, piper si verdeata peste conopida si amestecam bine. Asta-i tot. Nu uitati sa dati la rece salata pentru cateva ore. Pofta buna!

Va recomand sa incercati si reteta noastra de conopida pane la cuptor. Este foarte gustoasa ca si garnitura pentru salate, fripturi, cartofi prajiti.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

49 − = 48

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker