Tort Tiramisu cu compot de visine

Tort Tiramisu cu compot de visine
Tort Tiramisu cu compot de visine este un tort atipic, insa pot spune ca este cel mai bun Tiramisu gustat vreodata. Am incercat multe variante ale acestui tort, insa cred ca mai bun de atat nu poate fi.
Cateva sfaturi!
- Espresso este cafeaua preferată în Tiramisu italian autentic. Dar, acesta se poate inlocui in functie de preferinte cu compot, suc, lapte sau cacao dizolvat in apa calduta. Mai ales daca avem si copii la masa.
- Crema este extrem de fina si aerata si este facuta din 3 ingrediente magice: smantana pentru frisca, ciocolata si mascarpone. Aceasta crema se poate folosi si la alte torturi insiropate sau prajituri.
- Pentru crema se poate folosi ciocolata cu lapte sau crema de ciocolata, gen Finetti.
- Este un desert fara coacere, deci rapid si preparat din doar cateva ingrediente: piscoturi, compot de visine, mascarpone, ciocolata si smantana pentru frisca.
- Reteta simpla!
Ingrediente:
- 250 gr mascarpone
- 200 ml smantana pentru frisca
- 400 gr ciocolata cu lapte/ Finetti
- aprox. 20 de piscoturi
- 1 compot de visine
- cacao
Mod de preparare.
1.Mai intai preparam crema: mixam spuma smantana pentru frisca . Adaugam crema de ciocolata ( daca folositi tablete de ciocolata cu lapte, acestea trebuie topite in 3-4 linguri de lapte si lasate la racorit, abia apoi le puteti adauga in frisca). Mai mixam 1 minut sa incorporam ciocolata, iar apoi adaugam mascarponele si mai mixam maxim 1 minut la cea mai mica viteza a mixerului (pentru a evita ” branzirea” cremei).
2.Punem zeama compotului intr-un bol si trecem piscoturile timp de 5-6 secunde prin compot. Tapetam fundul unui vas de yenna cu un strat de piscoturi.
- Nu recomand să înmuiați piscoturile în sirop prea mult timp. Face desertul apos. Daca le insiropati cu un lichid caldut, atunci reduceti timpul de insiropare la 3 secunde.
3.Adaugam jumatate din cantitatea de crema peste piscoturi si acoperim cu urmatorul strat de piscoturi. Tot insiropate, bineinteles.
4.Acoperim cu restul de crema.
5. Înfășuram strâns vasul cu folie de plastic, astfel încât să nu pătrundă aerul sau mirosurile din frigider în Tiramisu. Cel mai bine este consumat în a doua zi. Gustul este din ce în ce mai bun și consistența mai cremoasă atunci când îi dați timp să se odihnească la frigider peste noapte.
- Inainte de servire pudrati tortul cu cacao. Pofta buna!
2 Comments