Croissante cu ciocolata si banane

Croissante extrem de gustoase si pufoase. Mi-au iesit 17 buc., dar depinde si de cat de mari le faceti, ale mele sunt medii, mai mici putin decat cele cumparate.
Ingrediente:
- 500 g faina
- 150 ml lapte
- 150 g zahar
- 2 oua
- 40 g margarina Unirea
- 4 linguri de ulei
- 40 g drojdie
- un praf de sare
- 1 borcan finetti sau orice alta crema de ciocolata
- 1 banana
- 1 albus
- nuca
Mod de preparare.
Incalzim laptele, punem jumatate din lapte intr-un bol si dizolvam drojdia in el. Adaugam 100 g faina, framantam aluatul si-l lasam 30 de min. in loc calduros.
Peste aluatul acesta, adaugam ouale, zaharul, restul de lapte de 70 ml, margarina, uleiul , praful de sare si restul de faina de 400 g. Framantam si lasam aluatul la dospit pentru 30 de min. Il framantam iar dupa cele 30 de min si-l mai lasam la dospit inca 30 de min.
Impartim aluatul in 4 parti. Intindem fiecare parte intr-un dreptunghi mare, taiem triunghiuri, punem finetti intr-un capat si o feliuta de banana si rulam.
Ungem crossant-urile cu albus de ou batut ( eu nu am mai avut ou intreg, adaca aveti bateti oul si ungeti crosissantele) si presaram nuca. Dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 20-25 de min.
2 Comments