Aluaturi dulci/foietajeAperitiveDulciuri

Croissante cu ciocolata si banane

Croissante extrem de gustoase si pufoase. Mi-au iesit 17 buc., dar depinde si de cat de mari le faceti, ale mele sunt medii, mai mici putin decat cele cumparate.

Ingrediente:

  • 500 g faina
  • 150 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 40 g margarina Unirea
  • 4 linguri de ulei
  • 40 g drojdie
  • un praf de sare
  • 1 borcan finetti sau orice alta crema de ciocolata
  • 1 banana
  • 1 albus
  • nuca

Mod de preparare.

Incalzim laptele, punem jumatate din lapte intr-un bol  si dizolvam  drojdia in el. Adaugam 100 g faina, framantam aluatul si-l lasam 30 de min. in loc calduros.

 

Peste aluatul acesta, adaugam ouale, zaharul, restul de lapte de 70 ml, margarina, uleiul , praful de sare si restul de faina de 400 g. Framantam si lasam aluatul la dospit pentru 30 de min. Il framantam iar dupa cele 30 de min si-l mai lasam la dospit inca 30 de min. 

Impartim aluatul in 4 parti. Intindem fiecare parte intr-un dreptunghi mare, taiem triunghiuri,  punem finetti intr-un capat si o feliuta de banana si rulam. 

Ungem crossant-urile cu albus de ou batut ( eu nu am mai avut ou intreg, adaca aveti bateti oul si ungeti crosissantele) si presaram nuca. Dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 20-25 de min.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

43 − = 38

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker