Chec cu menta si ciocolata
Chec cu menta si ciocolata
Chec cu menta si ciocolata – un chec pufos si delicios care se face rapid.
Menta + ciocolata pentru mine este combinatia ideala. Gustul de menta este destul de discret, dar prajitura este pufoasa si delicioasa. Daca aveti si voi sirop de menta, incercati neaparat reteta asta. Daca aveti menta, o puteti transforma in sirop dupa aceasta reteta.
Menta
- Menta sau izma este apreciata pentru parfumul sau aparte, dar si pentru beneficiile sale asupra organismului, acesta fiind o sursa excelenta de mangan, vitamina A si vitamina C.
Ingrediente:
- 3 oua
- 150 ml sirop de menta
- 150 g zahar
- 125 g iaurt simplu
- 125 ml ulei
- 300 g faina
- 50 g nuca de cocos
- 1 plic de praf de copt
- 2 linguri de nutella
- nuca de cocos pentru ornat
Mod de preparare chec cu menta si ciocolata.
Mixam ouale impreuna cu zaharul. Adaugam iaurtul, uleiul, sirpoul de menta in aceasta ordine si mixam dupa fiecare. Adaugam si nuca de cocos si faina in 2 transe, iar la final praful de copt. Mixam sa se incorporeze bine. Daca siropul de menta nu are deloc colorant, puteti adauga 1-2 stropi de colorant in prajitura.
Tapetam fundul unei tave cu peretii detasabili cu hartie de copt si turnam compozitia. Dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 45 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
Imediat ce este coapta, punem prajitura pe un platou, adaugam crema de ciocolata si presaram nuca de cocos. Lasam la racit si abia apoi o putem portiona.
Pofta buna!