Ciorbe/SupeCurcan

Ciorba radauteana cu carne de curcan

Ciorba radauteana cu carne de curcan, sau carne de pui, este foarte gustoasa, mai ales cu un ardei iute alaturi. Ustroiul ii da un gust aparte, iar carnea de pasare de curte la fel.

Ingrediente:

  • carne de curcan
  • 1 ceapa
  • 1 pastranac
  • 1/2 telina mica
  • 2 morcovi
  • 1/2 ardei kapia
  • 250 g smantana
  • 2 galbenusuri
  • 3-4 catei de usturoi
  • leustean
  • sare

Mod de preparare ciorba radauteana cu carne de curcan.

Punem carnea de curcan la fiert. Daca este carne de pasare de curte fierbe mai greu, o punem la fiert cu 1 ora inainte sa adagam legmele. Daca este carne de pui din comert, punem la fiert carnea de pui odata cu legumele.

Lasam 1 ora sa fiarba carnea de curcan, adagam ceapa curatata de coaja si taiata in 2, morcovii curatati, la fel si pastranacul, ardeiul si telina. Le lasam 20 de minute sa fiaba imprena cu carnea si apoi le scoatem. Le tocam cubulete si le adaugam din nou in ciorba. Mai lasam 10-15 min la fiert si stingem focul. Dam ciorba deoparte.

Smantana o amestecam cu gablenusurile intr-un bol mare.  Adaugamtreptat, in fir subtire, 2-3 polonice de ciorba fierbinte peste compozitia de smantana si amestecam bine. Luam poi cu polonicul din smantana si adagam usor peste ciorba amestecand incontinuu. Asa evitam ca smantana sa se „branzeasca”.

Pisam usturoiul si il adaugam in ciorba. Potrivim de sare si adaugam verdeata.

Pofta buna!

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 + = 18

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker