Tort ” Gradina bunicii” cu crema de nuci si piersici

Un tort delicios, inventie proprie, pe care cu siguranta il veti adora. Crema de nuci este minunata, merge doar la un singr strat, fiind destul de putina. Daca vreti sa puneti 2 straturi din aceasta crema, cantitatile neaparat dublate. Iar combinatia de caise cu nuci, ciocolata si frisca este ….nemaipomenit de buna.
Ingrediente blat:
- 5 oua
- 5 linguri de zahar
- 6 linguri de faina
- 1 plic de praf de copt
Ingrediente crema de piersici:
- 1 borcan de compot de piersici/ 5-6 piersici proaspte
- 300 ml creme patisserie de la Meggle, sau orice frisca lichida
Ingrediente crema de nuci:
- 1 cana de nuci macinate ( masuram cu aceeasi cana si celelalte ingrediente pentru aceasta crema)
- 1 cana de zahar
- 1 cana de lapte
- 200 g unt
- 1 plic de gelatina
Glazura:
- 220 g ciocolata cu lapte
- 6 linguri de lapte
Mod de preparare.
Pregatim mai intai blatul: mixam albusurile spuma cu zaharul. Adaugampe rand galbenusurile, apoi treptat faina si praful de copt si le incorporam usor cu o spatula.
Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25-30 de min sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Lasam blatul la racit.
Pregatim apoi crema de nuci: punem nucile macinate, zaharul si laptele intr-o craticioara pe foc si lasam pana cand se topeste zaharul si incepe sa se lege putin. Adaugam untul taiat cubulete si dam craticioara deoparte. Amestecam bine si lasam la racit 20 de min. Hidratam gelatina in 50 ml de apa, apoi o topim pe baie de aburi si o adaugam peste crema de nuci. Amestecam bine si lasam in continuare la racit inca 20-25 de min.
Pregatim si crema de pierisici: mixam frisca lichida spuma. Se pot folosi pierisici fie din compot, fie proaspte. Eu am avut din compot. Cu zeama compotului am insiropat blatul. Daca se folosesc piersici proaspete, blatul se insiropeaza cu sirop facut din apa si zahar fierte pe foc.
Blatul racit il taiem in 3 parti subtiri. Punem pe platou prima parte, insiropam cu compot, adaugam 1/2 din frisca, iar deasupra presaram piersici taiate cubulete.
Adaugam al doilea blat, insiropam, apoi punem crema de nuci, iar apoi acoperim cu blatul ramas.
Frisca ramasa o folosim pentru a acoperi tortul. Deasupra am adaugat glazura de ciocolata facuta astfel: am pus ciocolata impreuna cu laptele pe baie de aburi si cand s-a topit am lasat-o 5-6 min. la racorit. Am turnat-o apoi peste tort. si am ornat.