DulciuriPrajituri/torturi

Prajitura rasturnata cu cirese

Prajitura rasturnata cu cirese

Prajitura rasturnata cu cirese este una dintre cele mai simple si mai delicioase prajituri. Nu stiu ce soi de cirese sunt acestea, par crude, insa sunt foarte dulci si delicioase.

Inlocuiri:

  • Ciresele se pot inlocui cu visine, mere, pere, prune sau orice alte fructe aveti la indemana. Chiar si cu banane am facut.
  • Cantitatea de cirese poate varia intre 700g- 1 kg.
  • Prajitura rasturnata cu cirese se poate servi simpla, fara crema, in functie de preferinte.

Despre prajitura rasturnata:

  • Am cantarit ciresele inainte sa le scot samburii.
  • Am lasat prajitura la racit, abia apoi am ornat-o cu crema.

Ingrediente:

  • 1 kg cirese
  • 5 oua
  • 200 g zahar + 4 linguri separat
  • 4 linguri de ulei
  • 170 gr faina
  • 75 gr unt
  • 1 plic de praf de copt
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare

Ingrediente crema:

  • 250 ml frisca lichida
  • 150 gr crema de branza 
  • 1-2 linguri de zahar pudra

Mod de preparare.

1.Mai intai cantarim ciresele si le curatam de samburi.

2.Intr-o tava sau intr-un vas de yenna mare presaram cele 4 linguri de zahar. Adaugam ciresele si untul taiat cubulete mici.

3. Dam tava cu cirese la cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 20 de minute.

4.Intre timp separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare timp de 1-2 minute, apoi adaugam jumatate din cantitatea de zahar si mixam pana cand albusurile devin o spuma densa.

5.Galbenusurile le amestecam cu uleiul, apoi adaugam restul de zahar si mixam 1-2 minute pana cand devin o spuma albicioasa.

6.Amestecam cu o spatula galbenusurile cu albusurile. Adaugam apoi in 2-3 reprize si faina si praful de copt si incorporam usor. La final adaugam si esenta.

7.Adaugam compozitia aceasta peste ciresele fierbinti si uniformizam usor. Dam din nou la cuptor pentru aproximativ 30 de minute sau pana cand prajitura trece testul cu scobitoarea.

 

8.Cand este gata prajitura, trecem lama cutitului pe marginile ei pentru  a o desprinde de tava si o rasturnam pe un platou. O lasam la racit.

9.Mixam frisca lichida spuma. Adaugam crema de branza si zahar pudra si mai mixam 1 minut. Ornam prajitura cu crema de frisca si portionam. Pofta buna!

 

 

Sursa mea de inspiratie: https://colectiederetete.blogspot.com/2016/06/prajitura-rasturnata-cu-visine.html

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

56 − 46 =

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker