Aluaturi dulci/foietajeDulciuriPrajituri/torturi

Urechiuse cu zahar si scortisoara

Urechiuse cu zahar si scortisoara

Urechiuse cu zahar si scortisoara sunt un exemplu minunat al deserturilor ce imbina  savoarea, crocanta si dulceata.

Urechiusele cu zahar si scortisoara se bucura de aprecierea atat a iubitorilor de dulciuri, cat si a iubitorilor de foietaje crocante. Acestea se pot cumara si din comert, insa sunt mult mai apreciate daca sunt preparate acasa. In plus, se pot servi ca o gustare aromata la cafea sau ca deser rafinat dupa pranz sau cina.

Aluat foietaj

  • Am preparat acest desert cu aluat foietaj proaspat cumparat din frigiderul Lidl. Se poate folosi si aluat foietaj congelat sau chiar aluat foietaj preparat acasa.
  • Daca folosesti aluat congelat, lasa-l sa se dezghete la temperatura camerei inainte de utilizare.
  • Daca folosesti aluat foietaj preparat acasa, asigura-te ca vei folosi o foaie de aluat destul de subtire. Va las reteta pentru aluatul foietaj preparat acasa aici.

Zahar

  • Poti folosi zahar alb sau zahar brun. Daca optezi pentru zaharul brun, adauga cu o lingura mai mult caci nu indulceste la fel de mult ca zaharul alb.

Ingrediente:

  • 1 aluat foietaj / 275 gr
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingurita scortisoara

Cum preparam urechiuse cu zahar si scortisoara

  1. Mai intai lasam aluatul foietaj la dezghetat.
  2. Amestecam zaharul cu scortisoara si presaram o parte din el deasupra aluatului de foietaj.
  3. Pliem lateralele aluatului aproximativ 2 cm in interior, presaram din nou zahar cu scortisoara si le mai pliem inca odata. La final le unim. De fiecare data cand le pliem, le presaram cu amestec de zahar cu scortisoara.

4. Taiem fasii de maxim un cm grosime si le punem in tava tapetata cu hartie de copt. Avem grija sa lasam suficient spatiu intre urechiuse, aproximativ 2 cm. Mai presaram si deasupra lor zahar cu scortisoara pentru un plus de gust de caramel si le dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade. Le coacem aproximativ 15 minute sau pana cand se rumenesc frumos. Aroma ce se raspandeste in intreaga bucatarie este senzationala. Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker