Urzicile- plantele care „schimbă sângele”

Se spune că urzicile fac parte din categoria plantelor care ”schimbă sângele”. Consumate primăvara, după o iarnă în care organismul uman a fost privat de multe dintre substanţele nutritive importante pentru sănătate, urzicile fac minuni. Într-o cură de detoxifiere, urzicile pot fi folosite sub diverse forme, de obişnuita mâncărică de urzici, până la ciorbă de urzici, chifteluţe, supă cremă sau ceai.
Desi avem tendinta sa fugim de ” piscaturile” lor, urzicile ajută la detoxifierea organismului, luptă cu anemia, sporesc energia, au proprietăţi analgezice, ajuta la scaderea glicemiei.
Primăvara,cât sunt încă tinere,fragede,urzicile sunt preferate pentru consumul alimentar. Cu un conţinut bogat de vitamine (A,B2,B5,B9,C,K),minerale (calciu,fier,magneziu,siliciu),clorofilă şi substanţe proteice,ele au capacitatea de a detoxifica şi regenera organismul.
Eu va propun o mancare sanatoasa si gustoasa cu urzici fragede, mai ales ca in perioada aceasta a anului sunt pline pietele de gramezi de urzici – https://farfuria-cu-gust.ro//?s=urzici