Varza dulce cu carne de porc
Varza dulce cu carne de porc este o mancare foarte gustoasa, foarte apreciata si foarte frecventa in bucataria romaneasca. Varza, in general, este o mancare ce se gaseste frecvent in bucatariile noastre, fie ea gatita cu carne de porc, cu afumatura sau simpla. Noua ne place sa servim mancarea de varza cu smantana si cu mamaliga.
- Adaugati cimbru uscat sau proaspat in varza in timpul fierberii acesteia. Ii da un gust nemaipomenit.
- Frecati varza tocata cu 2 linguri de sare. Aceasta se va afana. Nu va faceti griji, varza nu va fi foarte sarata.
- Inlocuiri. Carnea de porc se poate inlocui cu afumatura, procesul de gatire ramanand acelasi.
- Legume se pot adauga dupa gust morcovi, ardei, telina . Eu am adaugat morcovi si ardei gras.
- Reteta usoara. Mancarea de varza se prepara usor. Ce dureaza mai mult este timpul de gatire.
- Din aceste ingrediente mi-au iesit 6 portii de mancare.
Ingrediente:
- 1 varza mare
- 700 gr carne de porc
- 2 linguri pasta de tomate
- 2 cepe
- 3 morcovi
- 1 ardei gras
- 70 ml ulei
- 2 linguri de sare grunjoasa
- 1 lingura de cimbru uscat/ 3-4 fire de cimbru proaspat
- marar verde
Cum preparam Varza dulce cu costita afumata
- Mai intai tocam varza cat mai subtire si o frecam cu sare grunjoasa pentru a o afana. Umplem 3/4 cratita cu apa si punem varza la fiert.
- Lasam varza 20-25 de minute la fiert si adaugam morcovii taiati cat mai grossier, ardeiul gras si cimbrul.
- Punem uleiul la incins si calim ceapa toacata marunt impreuna cu carnea de porc taiata portii medii.
- Adaugam pasta de tomate si o cescuta de apa peste ceapa calita cu carnea de porc.
- Adaugam amestecul de ceapa peste varza si lasam in continuare la fiert pana cand varza va fi suficient gatita. Gustati si vedeti daca mai este novoie de sare.
- La final adaugam verdeata tocata marunt. Pofta buna!
One Comment