MancaruriPorc

Varza dulce cu afumatura

Varza dulce cu afumatura

Varza dulce cu afumatura este un fel de mancare simplu, traditional si foarte gustos. Noua ne place cu afumatura, insa se poate prepara si cu carne de porc, de pui sau de rata. Chiar si cu carne de iepure am gatit varza si a fost foarte gustoasa.

Sfaturi utile pentru preparare varza dulce cu afumatura:

  • Se poate folosi pentru prepararea verzei costita afumata, scarita, kaiser sau ciolan. 
  • Adaugati cimbru pentru un plus de gust. Imi place sa adaug cimbru la mancarea de varza si la ciorba de fasole. 
  • Puteti servi varza cu mamaliguta si cu putina smantana. 
  • Se poate gati dupa aceasta reteta varza dulce sau varza murata. 
  • Puteti da varza la cuptor pentru 20 de minute la finalul procesului de gatire. 
  • Este o mancare simpla, care se prepara usor si rapid. 

Ingrediente:

  • 1 varza mare
  • 500-600 gr afumatura
  • 1 ceapa mare
  • 2 morcovi
  • 1 ardei kapia rosu
  • 3-4 linguri pasta de tomate
  • sare
  • marar
  • 1 lingura de cimbru uscat

Mod de preparare.

1.Mai intai tocam varza, o punem intr-o cratita si o amestecam cu 1 lingura de sare grunjoasa. Adaugam apa aproximativ pana la nivelul la care este varza ( fara sa fie varza acoperita de apa) si punem oala la fiert pentru aproximativ 30 de minute.

2.Calim ceapa tocata marunt impreuna cu afumatura si le adaugam peste varza. Adaugam si pasta de tomate, morcovii si ardeii taiati julienne si cimbru si lasam la fiert inca 25-30 de minute sau cat este nevoie pentru a se gati mancarea.

4.La final adaugam marar tocat marunt si amestecam bine. Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − = 19

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker