AperitiveDin camaraLegumeRetete de postRetete usoare de post

Zacusca cu ciuperci

Zacusca cu ciuperci

Zacusca cu ciuperci este una dintre cele mai gustoase tipuri de zacusca. Bineinteles, daca va plac ciupercile. Am facut in trecut si zacusca de dovlecei si s-a dovedit a fi foarte gustoasa si aceea.

Revenind la zacusca cu ciuperci. Am facut-o in 2 transe. Intr-o zi am copt vinetele si le-am congelat, iar in alta zi am copt ardei si am facut zacusca.  Am folosit suc de rocii facut acasa, dar acesta se poate inlocui cu rosii proaspete date pe razatoarea cu ochiuri mari.

Pentru zacusca cu ciuperci.

  • Incercati sa coaceti legumele la gratar, vor avea alt gust decat cele coapte in cuptorul electric.
  • Folositi suc de rosii gata preparat sau inlocuiti-l cu rosii proaspete date pe razatoare!
  • Eu am folosit si ciuperci proaspete si ciuperci conservate pentru o diversitate de gusturi.
  • Pentru a evita plesnirea acestuia, sub fiecare borcan se aseaza lama unui cutit atunci cand turnam compozitia fierbinte.
  • Reteta usoara cu legume de vara, usor de gasit in piete: vinete, rosii, ardei kapia, ceapa, ciuperci.

Ingrediente:

  • 1 kg ciuperci proaspete Champignons
  • 2 conserve de ciuperci / 350-400 gr
  • 2 kg vinete
  • 1,5 kg ardei kapia rosu
  • 2 borcane de 800 gr suc de rosii 
  • 1 kg ceapa
  • 600 ml ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde

Mod de preparare.

1.Mai intai coacem vinetele si ardeii kapia la gratar. Le curatam de coaja si le tocam.

2.Curatam ciupercile de coaja si de branhii si le taiem grossier. Ceapa o curatam si o tocam marunt.

3.Calim ceapa in uleiul incins, adaugam ciupercile si lasam pe foc pana can incepe sa se evapore zeama lasata de la acestea. Aproximativ 40 de minute au fiert la mine.

4.Adaugam vinetele, ardeiul kapia si sucul de rosii si fierbem in continuare pana cand scade toata zeama lasata de legume.

5.La final potrivim de sare si piper si adaugam patrunjel verde tocat marunt.

6.Punem zacusca fierbinte in borcane. Avem grija sa adaugam lama de cutit sub fiecare borcanel. Sigilam bine si sterilizam. Pofta buna!

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker