AperitiveMancaruriPlacinte si tarteRetete internationaleVita

Burek cu carne de vita

Burek cu carne de vita

Burek cu carne de vita este o plcinta foarte gustoasa si satioasa. Burek o numesc turcii, iar eu dintr-o reteta turceasca m-am inspirat. A mea fetita a fost foarte incantata de placinta asta, i-a placut la nebuie. Noi am servit cu Ayran, insa merge perfect si cu iaurt, lapte batut sau cu ketchup.

Se pregateste usor si rapid si este foarte gustoasa alaturi de o cana de la lapte batut sau de iaurt.

  • Burek-ul este o placinta turceasca facuta cu foi subtiri de placinta si cu diverse umpluturi. Se poate face cu branza dulce sau sarata, cu carne sau cu spanac.
  • Se poate folosi carne de vita sau carne de porc slaba, fara grasime.
  • Se recomanda sa se portioneze placinta inainte sa fie bagata la cuptor, astfel feliile vor fi patrunse suficient.
  • Placinta este foarte gustoasa calda, iar daca mai ramane se pastreaza foarte bine la frigider 1-2 zile.
  • Puteti adauga condimente dupa gust.

Ingrediente:

  • 500 gr carne de vita
  • 3 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 lingura de gris
  • ardei boia dulce
  • sare
  • piper
  • oregano
  • 1 pachet foi de placinta 
  • 100 gr iaurt grecesc sau smantana
  • 1 ou
  • 100 ml apa minerala
  • pentru uns foile: 30 gr unt + 30 ml ulei.

Cum preparam Burek-ul

1.Mai intai tocam ceapa marunt impreuna cu usturoiul si o calim in ulei incins. Adaugam carnea tocata si o lasam 7-8 minute pana cand isi schimba culoarea. Adaugam pasta de tomate, grisul, ardeiul boia, sare si piper si mai lasam pe foc inca 4-5 minute.

2.Topim untul si il amestecam cu uleiul. Ungem o tava cu unt si asezam 3-4 foi de palcinta. Ungem ultima foaie cu amestec de unt si ulei.  Adaugam 2-3 linguri de carne si o intindem uniform. Acoperim cu alt strat de foi. Ungem cu unt doar ultima foaie de placinta, cea peste care asezam carne. Suprapunem astfel foile de placinta si carnea, terminand cu foi de placinta.

3.Portionam placinta cu un cutit cu lama subtire.

 

4.Amestecam oul cu iaurtul si apa minerala. Adaugam si un praf de piper si adaugam aceasta compozitie peste placinta portionata. Veti vedea ca placinta va absorbi usor din lichid si va ramane doar putin deasupra. Lasam 5-7 minute placinta sa absoarba bine iaurtul.

5.Dam placinta la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 25 de minute sau pana cand se rumeneste frumos. O lasam 10 minute la racit si, cu lama cutitului, taiem inca odata portiile de placinta. Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

62 − 60 =

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker