Salata Suba Coronita cu sprot afumat

Cea mai gustoasa salata, din punctul meu de vedere, este Suba cu sprot afumat. Sfecla rosie, in combinatia asta de salata, este senzational de gustoasa. O salata festiva, dar care merge perfect ca si garnitura.
Ingrediente:
- 1 sfecla rosie
- 1 ceapa mare
- 3 cartofi medii
- 2 morcovi mari
- 2 conserve de sprot afumat ( 160 g x 2)
- 1 ou
- 300 g maioneza
- sare
Mod de preparare salata Suba Coronita cu sprot afumat.
1.Punem sfecla la fiert intr-o cratita, iar separat cartofii cu morcovii curatati de coaja. Oul il fierbem separat. Sfecla este fiarta cand infigem usor furculita in ea.
2. Dam pe razatoarea mare( in boluri separate) cartofii, morcovii si sfecla dupa ce s-au racit.
3.Aranjam pe un platou intai pestele, apoi cartofii, morcovii, ceapa tocata marunt, sfecla si intre fiecare strat ungem cu maioneza. Eu am pus in centrul farfuriei un pahar si am ornat in jurul lui salata.
4. Peste sfecla adaugam alt strat de maioneza si oul ras pe razatoarea mica. Intre straturi si deasupra eu am presarat un praf de sare.
One Comment