MancaruriPeste

Friptura de crap cu usturoi si lamaie

Friptura de crap cu usturoi si lamaie

Friptura de crap cu usturoi si lamaie- o friptura foarte gustoasa ce se poate pregati si cu alt tip de peste, important este sa fie cat mai mare, sa nu fie plin de oscioare. Sau cu macrou. Mie imi place pestele fie prajit, fie fript, fie cu diverse sosuri. Insa gatit astfel ii place si sotului meu, el nefiind fan peste.

 

Ingrediente:

  • 1 peste mare taiat rondele
  • 3-4 linguri pasta de tomate
  • 4-5 catei de usturoi
  • 3-4 fire de usturoi verde
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • ardei boia
  • 2-3 felii de lamaie

Mod de preparare.

1.Mai intai curatam pestele si il feliem sau il putem cumpara direct curatat si portionat de la pescarie.

2.Intr-o tigaie incapatoare punem uleiul si calim doar 2-3 minute pestele presarat cu un praf de sare si un praf de ardei boia si usturoiul tocat marunt. Doar cateii de usturoi, nu si usturoiul verde.

3.Punem pestele si usturoiul calite intr-un vas de yenna sau intr- o tava.

4.Adaugam pasta de tomate dizolvata intr-o cana de apa. Presaram sare, piper si ardei boia si adaugam si usturoiul verde tocat. Punem din loc in loc si felii de lamaie.

5.Dam la cuptorul preincalzit la 200 de garde pentru 30-35 de minute. Servim cu legume sau salate. Pofta buna!

O alta reteta la fel de gustoasa este de macrou la cuptor in sos de mustar.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 1 = 6

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker