Aripioare crispy gen KFC

Aripioare crispy gen KFC
Aripioare crispy gen KFC – iata cum faci aripioare crocante usor si rapid la tine acasa. Aripiaorele de pui cu crusta crocanta in genul celor de la KFC sunt apreciate de la mic la mare, insa le poti face cu usurinta chiar la tine acasa.
Fulgii de porumb se maruntesc in functie de preferinte. Mie imi plac mai mari. Aripioarele crispy se pot servi ca atare, ca gustare sau ca parte a unei mese principale. Pot fi insotite de diverse sosuri, precum sosul de usturoi, sosul barbeque sau sosul picant. Ca garnitura, se pot adauga legume gatite sau proaspete sau diverse salate. Acest preparat este prezent aproape in toate meniurile restaurantelor fast-food americane.
Reteta usoara. Aceasta reteta se prepara foarte usor si cu putine ingrediente. In plus, se prepara foarte rapid nefiind nevoie sa petrecem prea mult timp in bucatarie.
Inlocuiri. Fulgii de porumb se pot inlocui cu pesmet, insa aripioarele noastre nu vor mai fi crocante.
Pastrare. Daca va raman aripioare, acestea se pastreaza fara probleme la frigider.
Ingrediente:
- 1 kg aripioare/ 8-9 buc
- 350 gr fulgi de porumb
- 4 oua
- 3 linguri cu varf faina
- sare
- piper
- ardei boia
Cum preparam Aripioare crispy cu fulgi de porumb
1.Mai intai sfaramam fulgii de porumb cu ajutorul unui sucitor daca dorim sa ramana mai mari. Se pot marunti si la blender, insa vor fi maruntiti complet.
2.Amestecam ouale cu faina, adaugam sare, piper si ardei boia.
3.Aripioarele le portionam in 3 parti de la incheieturi. Partea cea mica, varful, nu il folosim.
4.Dam aripioarele prin amestec de ou, apoi prin fulgi de porumb si le prajim in ulei incins. Le scoatem pe un platou tapetat cu servetele de bucatarie pentru a absorbi excesul de ulei. Asta-i tot: simplu, rapid si gustos! Pofta buna!
Va recomand si reteta mea de chiftelute crispy, chiftelute senzationale cu invelis crocant.