Salata Iceberg cu creveti
Salata Iceberg cu creveti
Salata Iceberg cu creveti este foarte gustoasa, satioasa si foarte sanatoasa. Salata Iceberg este o salata originara din America si este o salata ce se distinge prin textura sa crocanta si racoroasa, intalnindu-se frecvent in sandwich-uri, salate si alte preparate. Eu am gasit salata iceberg in magazinele Profi si Penny, insa cu siguranta se intalneste in mai toate marile magazine.
Bine de stiut!
- Salata iceberg este foarte sanatoasa, fiind bogata in vitamina A, C, vitamina K, potasiu, fier, fibre dietetice. Aceasta este o salata extrem de versatila care poate fi consumata cu legume, carne sau chiar adaugata la sandwich, hamburger.
- Crevetii se gatesc foarte rapid, 2-3 minute pe fiecare parte si este suficient. Daca sunt gatiti prea mult, acestia devin gumati si tari.
- Crevetii au putine calorii, insa sunt bogati in proteine, vitamine si grasimi benefice organismului.
- Pentru aceasta reteta se pot folosi atat creveti congelati cat si proaspeti.
Ingrediente:
- 2 salate iceberg
- 650 gr creveti congelati
- 3 felii de paine pentru crutoane
- 1 ardei kapia
- dressing/ sos de iaurt pentru salate
- sare
- piper
- ardei boia
Cum preparam salata Salata Iceberg cu creveti
1.Mai intai preparam crevetii. Crevetii ii prajim cate 2-3 minute pe fiecare parte in 3-4 linguri de ulei de masline. Imediat ce scoatem crevetii de la prajit, ii condimentam cu sare, piper, ardei boia.
2.Taiem salata iceberg si o amestecam cu sosul de iaurt pentru salate. Eu am avut un sos de iaurt cumparat din magazin. Asa arata dressing-ul de iaurt.
3. Pentru crutoane procedam astfel. Taiem cubulete cateva felii de paine si punem cubuletele intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le stropim cu ulei de masline, adaugam sare, piper si ardei boia si le dam 10-13 minute la cuptorul preincalzit la 200 de grade. Acesea se rumenesc frumos si devin crocante.
4.Adaugam deasupra salatei felii de ardei kapia, creveti si crutone. Sa aveti pofta!