
O mancare foarte gustoasa, combinatia de dovlecel cu orez este minunata.
Ingrediente:
- carne de pui
- 4 cepe
- 200 g orez
- 2 dovlecei
- 2 morcovi
- 100 ml ulei
- sare
- piper
- ghimbir macinat
- marar
- patrunjel
Mod de preparare orez cu dovlecel si pui de curte.
Mai intai punem carnea de pui la fiert cu 1 ceapa ( lasam ceapa intreaga).
Celelalte 3 cepe le tocam marunt, morcovii ii taiem rondele si le punem impreuna la calit in ulei incins. Le lasam pana cand ceapa devine translucida.
Adaugam orezul si mai lasam la calit inca 10 minute, amestecand din cand in cand.
Adagam peste orez si carnea fiarta si supa de la aceasta astfel incat sa acopere orezul. Adaugam si dovleceii taiati rondele. Transferam totul intr-o tava, adaugam sare, piper, ghimbir macinat si dam la cuptor pentru 30 de minute.
Din cand in cand scoatem tava si amestecam in orez, mai adaugam si supa ca sigur va mai fi nevoie.
La final presaram verdeata tocata marunt.
Pofta buna!
One Comment