AperitiveMancaruriPorcPreparate de Craciun

Aspic cu carne de porc

Ingrediente:

  • 300 g carne de porc
  • 100 g morcov congelat
  • 100 g boabe de mazare
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 2 plicuri de gelatina
  • 8-10 boabe de ienibahar sau piper
  • 1/2 lingurita de sare

Mod de preparare aspic cu carne de porc.

1.Punem carnea de porc la fiert impreuna cu ceapa taiata in 6, ustuoriul taiat in cubulete, sarea si boabele de ienibahar. Lasam pe foc pana cand carnea este fierta bine.

2. Fierbem morcovii separat.

3. Dupa ce a fiert carnea, strecuram supa si o cantarim, folosim doar 550 ml din ea ( daca folositi mai multa, adaugati si gelatina mai multa) si tocam cubulete carnea.

4. Punem gelatina la hidratat in 100 ml de apa si o lasam 10 minute, apoi o dizolvam in supa care inca este calda spre fierbinte.

5. Punem in formele in care dorim sa facem aspicul cateva linguri de supa si le dam la frigider pana cand se incheaga. Adaugam un strat de legume, il acoperim cu supa si dam din nou la frigider paan cand se incheaga si tot asa dupa fiecare strat.

6. La final, dam 2-3 ore la frigider.

7. Inainte sa rasturnam aspicul punem forma pentru 10-12 secunde in apa fierbinte ( sa se topeasca putin pe margini), apoi rasturnam pe platou. Pofta buna!

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker