Pui manastiresc
Pui manastiresc cu smantana si ciuperci este un fel de mancare foarte usor de preparat si foarte gustos. Am reteta asta de foarte mult timp si o prepar fie cu pui de tara, fie cu pui din comert. De fapt, este o mancare de pui cu smantana, dar atat de gustoasa incat ” mananci de dai cu basca in sus”, asa cum zice tatal meu. Daca nu ati facut pana acum, incercati caci este senzational de gustoasa!
Sfaturi!
- Daca folositi pui de curte, atunci fierbem carnea inaiante. Carnea de pui din comert, nu este nevoie sa fie fiarta deoarece fierbe rapid.
- Daca ramane, mancarea se poate pastra pana a doua zi la frigider si se poate reincalzi fara probleme.
- Cand se raceste, sosul se intareste.
- Reteta usoara. Puiul manastiresc se prepara rapid din putine ingrediente si este o mancare foarte gustoasa.
Ingrediente:
- 3 buc piept de pui
- 1 borcan de ciuperci/ 300 gr
- 1 ardei kapia rosu
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 50 ml ulei sau 50 gr unt
- oregano
- sare
- piper
- patrunjel verde
Cum preparam pui manastiresc.
1.Mai intai taiem pipetul de pui in portii potrivite.
2.Punem la calit in uleiul incins ceapa si ardeiul tocate marunt. Le lasam 5-6 minute la calit, apoi adaugam ciupercile si pieptul de pui si le mai lasam inca 10-12 minute. Intoarcem carnea de pui pe ambele parti.
3.Adaugam o cana de apa, acoperim mancarea cu un capac si o lasam la fiert 30 de minute. Mai suplimenta cu apa daca este nevoie.
4.Adaugam smantana de gatit, catelul de usturoi pasat, sare, piper si oregano si mai lasam la fiert inca 2-3 minute. La final adaugam patrunjelul verde tocat marunt. Pofta buna!
Va recomand si pastele cu smantana si ciuperci.