De postDulciuriRetete usoare de post

Turta dulce la tava cu glazura

Turta dulce la tava cu glazura este o reteta prajitura de post foarte pufoasa si delicioasa.

Tava mea a fost de 20/20 de cm. 

Ingrediente:

  • 250 g zahar
  • 250 ml apa
  • 250-260 g faina
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara

Ingrediente glazura:

  • 2 linguri cu varf de zahar pudra
  • 1 lingura de apa
  • 1 lingurita de zeama de lamaie
  • un praf de scortisoara

Mod de preparare.

1. Punem zaharul intr-o craticioara si il caramelizam. Cand devine maroniu deschis, adaugam apa si lasam pe foc pana cand zaharul se topeste.

2. Lasam siropul 10 minute la racorit.

3. Punem siropul intr-un bol si il amestecam cu faina, scortisoara si praful de copt cu o paleta sau o lingura de lemn. 

 

4. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30-35 de min. 

5. Preparam glazura: amestecam zaharul cu apa, zeama de lamaie si scortisoara si o turnam peste prajitura. Puteti sa puneti glazura si dupa ce portionati turta dulce.

Lasam la racit.Portionam turta dulce cand este deja rece ( eu nu am avut rabare si am taiat-o calduta).

Pofta buna!

 

 

sursa: https://www.facebook.com//posts/877551819086183

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 3 = 7

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker