Turta dulce la tava cu glazura

Turta dulce la tava cu glazura este o reteta prajitura de post foarte pufoasa si delicioasa.
Tava mea a fost de 20/20 de cm.
Ingrediente:
- 250 g zahar
- 250 ml apa
- 250-260 g faina
- 1 plic de praf de copt
- 1 lingurita scortisoara
Ingrediente glazura:
- 2 linguri cu varf de zahar pudra
- 1 lingura de apa
- 1 lingurita de zeama de lamaie
- un praf de scortisoara
Mod de preparare.
1. Punem zaharul intr-o craticioara si il caramelizam. Cand devine maroniu deschis, adaugam apa si lasam pe foc pana cand zaharul se topeste.
2. Lasam siropul 10 minute la racorit.
3. Punem siropul intr-un bol si il amestecam cu faina, scortisoara si praful de copt cu o paleta sau o lingura de lemn.
4. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30-35 de min.
5. Preparam glazura: amestecam zaharul cu apa, zeama de lamaie si scortisoara si o turnam peste prajitura. Puteti sa puneti glazura si dupa ce portionati turta dulce.
Lasam la racit.Portionam turta dulce cand este deja rece ( eu nu am avut rabare si am taiat-o calduta).
Pofta buna!
One Comment