Bomboane Pruna

Bomboane Pruna
Bomboane Pruna sunt printre cele mai usoare si rapide deserturi pe care le-am facut pana acum. Si cu putine ingrediente. Mancasem mai demult ceva de genul asta, niste prune umplute si glazurate si mi s-a parut o idee excelenta sa le fac si eu acasa atunci cand am gasit prune uscate a Penny. Ai mei au mancat si neglzurate, dar cu ciocolata le-au placut si mai mult.
Bine de stiut
- Prunele uscate sunt pline de vitamine, minerale, fibre, precum si antioxidanti. Prunele uscate contin mai multa vitamina K decat prunele proaspete, dar si vitamina B si minerale. In scbimb, prunele uscate au mai multe calorii, fibre si carbohidrati decat prunele proaspete.
- Ciocolata. Acest pas este optional, puteti sa glazurati prunele cu ciocolata sau sa le lasati neglazurate. Eu am folosit ciocolata Kandia cu 50% cacao pe care am topit- o cu lapte pentru glazura de ciocolata.
Ingrediente:
- 200 gr prune uscate
- 30-40 gr nuci
- 75 gr cicolata de menaj + 20 ml lapte pentru glazura
Cum preparam Bomboane Pruna
1.Mai intai rupem nucile cat mai mari.
2.Eu am folosit prune fara samburi. Daca aveti prune cu samburi, atunci le scoateti samburii apoi le umpleti cu cate o bucata de nuca.
3.Punem ciocolata intr-un bol impreuna cu laptele si o topim 10 secunde la cuptorul cu microunde. La mine au fost suficiente 10 secunde, daca la voi nu se topeste ciocolata, o mai dati inca 10 secunde la microunde.
4.Dam prunele umplute cu nuci prin ciocolata si le punem pe hartie de copt. Le dam 20 de minute la frigider sa se intareasca ciocolata si putem sa le servim. Pofta buna! Sper ca v-am inspirat si pe voi!
Va recomand si bomboanele Cake Pops cu ciocolata.
Si Trufele cu lapte condensat sunt bomboane rapide si delicioase pe care vi le recomand cu drag.