DulciuriPrajituri/torturi

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat -unul dintre cele mai simple si mai delicioase torturi, un tort cu o poveste veche in spate. Este un desert care poate fi pregatit usor acasa, ce nu necesita coacere, iar rezultatul este delicios si racoros.

Povestea Diplomatului

  • Povestea tortului porneste de la un desert creat din straturi de crema, fructe si pesmet. Insa, spre sfarsitul secolului al XVIII – lea, acest desert evolueaza ca mod de preparare si se adauga charlotte. La inceputul secolului al XIX-lea, „regele bucătarilor şi bucătarul regilor”, Cheful francez Marie-Antoine Carême, a reinventat acest desert şi l-a denumit Charlotte Russe, în cinstea Ţarului Alexandru I, la curtea căruia servea în perioada respectivă. El a tapetat un vas cu blat subtire  si l-a umplut cu crème bavaroise si fructe proaspete.

Reteta usoara

  • Fructele din compozitie pot fi proaspete sau din compot. Piscoturile se insiropeaza cu zeama de compot.
  • Tortul Diplomat contine galbenusuri, lapte, zahar si gelatina + frisca batuta si piscoturi.

Ingrediente:

  • 5 galbenusuri
  • 160 gr zahar
  • 500 ml lapte
  • 250 ml frisca lichida
  • esenta de vanilie
  • 2 plicuri de gelatina
  • piscoturi
  • fructe din compot sau proaspete ( eu am folosit un compot de piersici, unul de ananas si 2 banane).

Mod de preparare.

1.Mai intai punem gelatina la hidratat in 100 ml apa.

2.Amestecam galbenusurile cu zaharul si adaugam laptele. Amestecam si punem vasul pe bain marie pentru cel putin 13-15 minute. Amestecam din cand in cand, insa amestecul ramane fluid.

3.Il luam de pe foc, il lasam 3-4 minute la racorit si adaugam gelatina. Amestecam bine si lasam compozitia la racit.

4.Mixam frisca lichida si o integram amestecului de galbenusuri. Va ramane destul de fluida compozitia.

5.Tapetam o tava cu peretii detasabili cu folie alimentara ( avem grija sa lasam suficient surplus ca sa putem sigila bine tava) si adaugam fructe. Turnam compozitia de galbenusuri si apoi adaugam iarasi fructe ( acestea se vor scufunda in crema). Adaugam un strat de piscoturi trecute cateva secunde prin compot si strangem capetele foliei alimentare astfel incat sa acopere perfect piscoturile.  Eu nu am pus perfect folia alimentara si mi s-a scurs putina crema din tava. Dam la frigider cel putin 9-10 ore sau peste noapte.

6.Desfacem folia alimentara si rasturnam tortul pe un platou. Ornam cu frisca si fructe dupa preferinta. Pofta buna!

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 + 1 =

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker