Bors de peste
Bors de peste
Bors de peste este un sortiment de ciorba foarte gustos ce se prepara , de obicei, din trei feluri de peste. Eu am folosit doar doua feluri de peste, am avut o mreana mare si o carjanca ( numele unei platice mijlocii, asa este trecuta si denumirea la pescarie) , dar cioba mea a iesit un deliciu. I-a placut chiar si sotului si el nu este fan peste.
Despre borsul de peste va pot spune ca este una dintre cele mai rapide ciorbe, se pregateste rapid, iar pestele trebuie sa fiarba maxim 12-13 minute pentru a nu se rupe in cratita ( fierbe foarte repede).
Ingrediente:
- 2 pesti mari
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 telina mica
- 1 dovlecel
- 3 linguri pasta de tomate
- 2 pahare de bors sau 2 linguri de bors la plic
- frunze de telina
- sare
Mod de preparare.
1.Mai inati spalam, curatam si taiem felii de peste.
2.Ceapa si morcovii le taiem cubulete si le punem la fiert cu 2-3 cani de apa. Acoperim cratita si lasam la fiert 25 de minute.
3. Mai adaugam 2 cani de apa si adaugam pasta de tomate, adaugam telina taiata cubuclete mici si dovlecelul tocat cuburi. Adaugam si sare si acoperim cratita. Mai lasam la fiert inca 20-25 de minute.
4.Adaugam pestele si lasam 10 minute la fiert. Nu trebuie lasat mai mult timp pestele la fiert caci se vor rupe bucatile, iar interesul nostru este sa ramana intregi. Astfel evitam sa se imprastie oasele prin ciorba.
5.La final adaugam cele doua linguri de bors. Eu am folosit la plic, dar daca folositi bors lichid, il adaugati in ciorba mai devreme, odata cu pasta de tomate. Adaugam si frunzele de telina tocate marunt, mai lasam 2 minute ciorba pe foc si gata. Stingem focul. Pofta buna!