Vacante si calatorii

Obiective turistice in zona Bran

Obiective turistice in zona Bran

Obiective turistice in zona Bran, cazare si modalitati de a petrece vacanta cat mai frumos. Desi am fost de nenumarate ori in zona Bran-Moeciu, va spun drept ca as reveni oricand fara sa ma plictisesc catusi de putin.

Comuna Bran este situata in judetul Brasov si cuprinde cateva sate: Bran, Predelut, Sohodol si Simon.  Aceasta este situata la doar 30 dekm de Brasov, la 185 km fata de Bucuresti si 300 km fata de Zimnicea, punctul cel mai sudic al tarii si punctul nostru de plecare.

Aceasta destinatie atrage an de an mii de vizitatori, in special straini,  datorita renumitului Castel Bran, dar si a altor obiective turistice.

Cazare

Ne-am cazat la Casa din Bran – o pensiune superba de trei stele cu lift, camere mari, aerisite şi extreme de curate. Am ales această pensiune datorită condiţiilor de cazare, dar şi datorită faptului că primesc tichete de vacanţă. Am ales cazare cu demipensiune, iar micul dejun pot spune ca este foarte variat, proaspat şi gustos. În plus, pensiunea se află ȋn apropierea Castelului  Bran, care se poate vedea chiar si din curtea interioara a pensiunii. Oferta completa de cazare o gasiti aici.

Obiective turistice

  • In primul rand si aflat in apropierea pensiunii este chiar Castelul Bran supranumit si Castelul Dracula. Acesta reprezinta unul dintre cele mai importante puncte de atractie turistica din tara noastra atat datorita frumusetii, a cadrului natural in care este pozitionat, dar si datorita legendei celebrului Conte Dracula. Aici s-a filmat o parte din celebrul serial Wednesday si, cu multi ani in urma, Natalia Oreiro a filmat unul dintre videoclipurile ei chiar aici.

Castelul Bran este deschis vizitatorilor zilnic intre orele 12-18, iar biletul costa 80 de lei cand am fost noi.

  • Fiind relativ aproape Bran de Raşnov, la doar 13 km distanţă,  ne-am rezervat o zi pentru a vizita Dino Parc si cetatea din Rasnov. Cetatea Rasnov se afla foarte aproape de Dino Parc asa ca se pot vizita in aceeasi zi.  Cetatea Raşnov este unul dintre cele mai frumoase şi mai vizitate monumente din judeţul Braşov. Intrarea ȋn cetate se face contra unei sume de 10 lei/ adult şi 5 lei/copil. Datorita timpului ploios, nu am avut panorama frumoasa asupra orasului.

  • Însă  atracţia zilei a fost Dino Parc – cel mai mare parc cu dinozauri din sud-estul Europei, un traseu cu 100 de dinozauri în mărime naturală, atestați științific, locuri de joacă pentru copii, căsuțe în arbori, un cinematograf 9D ,  trasee de aventură,  expoziții unicat și multe alte zone interactive. În ultimul an, Dino Parc Râșnov a reprodus în premieră în mărime naturală cel mai mare animal zburător (pterozaur) din lume.   Am petrecut aici 4-5 ore şi nici nu ştiu când au trecut.

    Preţul unui bilet de intrare  a fost  42 de lei/ adult şi 32 de lei copil mai mare de 3 ani.

 

Utile!

  • Am ajuns la Cetate Rasnov si la Dino Parc cu tractorasul cu remorca. Este o placere mai ales pentru cei mici. Acesta are doar doua statii, la cetate si la Dino Parc si se poate lua din parcarea parcului. Se poate ajunge la aceste destinatii si pe jos daca timpul este frumos.

  • Incercati langosile din aceasta zona! Sunt foarte gustoase! Si cofetariile sunt de vizitat.
  • Adaugati o geaca sau un hanorac in bagaje chiar si in lunile de vara. Noi am fost in august si a fost foarte rece.

Vacanta frumoasa!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

72 − = 70

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker