DulciuriPrajituri/torturi

Prjitura cu capsuni

Au inceput sa se coaca capsunele in curte, sunt delicioase consumate ca atare, dar merg si facute prajituri sau dulceturi. Aceasta prajitura pe cat este de simpla, pe atat este de delicioasa si racoroasa. Este usor acrisoara si foarte aromata.

Ingrediente:

  • 7 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 strop de esenta de vanilie
  • 300 ml frisca lichida
  • 150 g capsune
  • 4-5 linguri de zahar pudra

Mod de preparare prajitura cu mousse de capsune.

Pregatim blatul mai intai. Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile spuma cu zaharul. Adaugam si galbenusurile, apoi faina treptat si praful de copt si incorporam bine cu o spatula. Adaugam si esenta si punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Tava mea a avut diametrul de 23/27 cm. Dam prajitura la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute.

In timpul cat sta prajitura la cuptor pregatim crema. Mixam spuma frisca lichida. Eu am avut frisca lichida indulcita, daca folositi smantana trebuie sa puneti mai mult zahar, dupa gust. Capsunele le mixam cu mixerul vertical si le adaugam peste frisca. Adaugam si zahar pudra si mai mixam 1 minut sa se incorporeze bine.

Blatul racit il taiem pe jumatate in 2, ca pentru tort. Punem toata crema intre cele 2 blaturi si dam la rece 1 ora.

Pudram cu zahr pudra si portionam. Ornam cu capsune. Pofta buna!

 

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

33 − = 32

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker