Expresia” en papillote” provine din limba franceza si semnifica procedeul de gatire la aburi in hartie de pergament. De obicei, se gatesc ” en papillote” doar legumele si tipurile de carne care se gatesc relativ repede: carne de pui sau peste. Legume puteti adauga dupa gust.
Ingrediente:
- 4 buc piept de pui
- 2 dovlecei
- 1 lingurita de ardei boia dulce
- 1/2 lingurita de piper
- 1 lingurita magiran
- sare
Mod de preparare piept de pui cu dovlecei ” en papillote” .
1.Pieptul de pui il calim pe fiecare parte cate 5 minute in ulei incins sau pe grill.
2. Dovleceii ii taiem rondele, iar condimentele le amestecam.
3. Taiem felii pieptul de pui si il condimentam.
4. Taiem hartie de copt in fasii mari astfel incat sa impachetam pieptul de pui in hartie de copt.
5. Punem cate o felie de dovlecel si cate una de piept de pui si strangem bine capetele hartiei de copt.
6. Coacem puiul la cuptorul incin la 200 de grade, setat pe functia de ventilare, pentru 40- 45 de minute. Pofta buna!
Inspiratie de la Madi Marin 🙂
One Comment