MancaruriPui

Piept de pui cu dovlecei ” en papillote”

Expresia” en papillote” provine din limba franceza si semnifica procedeul de gatire la aburi in hartie de pergament. De obicei, se gatesc ” en papillote” doar legumele si tipurile de carne care se gatesc relativ repede: carne de pui sau peste. Legume puteti adauga dupa gust.

Ingrediente:

  • 4 buc piept de pui
  • 2 dovlecei
  • 1 lingurita de ardei boia dulce
  • 1/2 lingurita de piper
  • 1 lingurita magiran
  • sare

Mod de preparare piept de pui cu dovlecei ” en papillote” .

1.Pieptul de pui il calim pe fiecare parte cate 5 minute in ulei incins sau pe grill.

2. Dovleceii ii taiem rondele, iar condimentele le amestecam.

3. Taiem felii pieptul de pui si il condimentam.

4. Taiem hartie de copt in fasii mari astfel incat sa impachetam pieptul de pui in hartie de copt.

5. Punem cate o felie de dovlecel si cate una de piept de pui si strangem bine capetele hartiei de copt.

6. Coacem puiul la cuptorul incin la 200 de grade, setat pe functia de ventilare, pentru 40- 45 de minute. Pofta buna!

Inspiratie de la Madi Marin 🙂

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker