Pizza cu dovlecel
Pizza cu dovlecel
Pizza cu dovlecel- daca nu ati adaugat dovlecel la pizza, sa stiti ca este extrem de gustoasa. Iar reteta asta de blat este ideala. Se intinde cat de subtire doreste fiecare si se coace fix 20 de minute.
Sfaturi!
- Din acest aluat ies 2 pizza mari daca se intinde aluat subtire. Insa, fiecare il intinde cat de mult doreste, daca doriti o pizza mai pufoasa, il lasati mai gros.
- Puteti adauga orice mezeluri sau legume doriti, dar puneti si dovlecel curatat de coaja si taiat rondele.
- Ungem blatul de pizza cu sos tomat din abundenta si abia apoi adaugam legumele si mezelurile.
- Pizza se pastreaza pentru a doua zi acoperita ermetic cu folie alimentara. Se va pastra moale si buna.
De retinut! In 20 de minute, pizza este perfect gatita.
Ingrediente blat:
- 500-550 g faina
- 200 ml apa calduta
- 25 g drojdie proaspata
- 3 linguri de ulei
- 1 lingurita de sare
- 1 lingurita de zahar
Ingrediente umplutura:
- 300 gr salam
- 200 gr carnati
- 200 gr masline
- 2 dovlecei mici
- 2 cepe
- 1 ardei gras
- 2 rosii
- 100 gr cascaval
- 3-4 linguri de sos tomat
- oregano
Mod de preparare
1. Pregatim aluatul: dizolvam drojdia in apa calduta, adaugam uleiul, sarea si zaharul, iar la final faina si framantam aluatul. Lasam la dospit la loc calduros pentru 1 ora.
2.In timpul cat sta aluatul la dospit, taiem restul de ingrediente, iar cascavalul il dam pe razatoarea mica.
3.Impartim aluatul de pizza in 2 parti. Intindem aluatul si il punem in tava. Ungem blatul de pizza cu sosul de tomate, presaram oregano si un strat subtire de cascaval ras, apoi punem ingredientele alese.
4.La final mai adaugam un strat subtire de cascaval ras si dam pizza la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 20 de minute, nu mai mult. Inainte cu 1 minut sa scot pizza din cuptor, ii mai adaug un strat subtire de cascaval razuit pentru un plus de aspect. Feliem pizza imdeiat ce o scoatem din cuptor.Pofta buna!
2 Comments