AperitiveMancaruriPlacinte si tarte

Placinta din aluat foietaj cu salam si cascaval

Placinta din aluat foietaj cu salam si cascaval

Placinta din aluat foietaj cu salam si cascaval este o varianta foarte, foarte gustoasa de utilizare a mezelurilor ramase prin frigider. As fi putut sa le intrebuintez pentru a prepara o pizza, insa am ales sa fac ceva nou. Se pare ca a fost pe placul alor mei caci pana seara nu a mai ramas nici macar o bucatica.

Bine de stiut!

  • Am folosit aluat foietaj de la Bella. Acesta are doua parti. Daca aveti aluat foietaj dintr-o singura bucata, o intindeti bine si o impartiti in doua.
  • Se poate folosi salam la rola sau salam feliat deja.
  • Cascavalul se poate razui sau se poate taia cubulete mici. Eu am ales a doua varianta.
  • Reteta usoara. Placinta cu aluat foietaj este foarte usor de preparat, insa foarte gustoasa.  Avem nevoie de doar cateva ingrediente.

Ingrediente:

  • 1 aluat foietaj
  • 300 gr salam
  • 100 gr cascaval
  • 2 linguri de ketchup
  • 1 galbenus+ 2 linguri de lapte pentru uns
  • cateva frunze de busuioc/ oregano

Cum preparam Placinta din aluat foietaj cu salam si cascaval

1.Mai intai am dezghetat aluatul foietaj la temperatura camerei. Am intins fiecare foaie de aluat foietaj pana a ajuns la dimensiunea tavii mele:  34/37 cm

2.Feliem salamul si cascavalul.

3.Tapetam o tava cu hartie de copt si adaugam o parte de aluat foietaj. Ungem aluatul foietaj din tava cu ketchup si adaugam salamul, apoi cascavalul.

4.Adaugam alta parte de aluat foietaj si portionam placinta. Ungem placinta cu galbenus de ou amestecat cu doua linguri de lapte, presaram frunze de busuioc sau oregano si apoi coacem placinta in cuptorul preincalzit la 180 de grade pana cand se rumeneste frumos.

Lasam placinta 5 minute la racorit inainte de servire. Pofta buna!

Va recomand si placinta cu carne tocata sau Burek, o placinta turceasca facuta cu foi de placinta.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker