Strudel de casa cu gem de capsune si nuca
Aveam cateva borcanele de gem de capsune, iar ideea de strudele a fost extraordinara. Au iesit foarte bune, delicioase. Puteti inlocui acest gem cu oricare, la fel de bune vor iesi.
Ingrediente:
- 2 borcane de gem de capsune
- 200 g apa calduta
- 4 linguri de untura sau margarina
- faina cat cuprinde
- nuca tocata marunt
Se framanta aluatul: punem intr-un bol apa calduta si untura si apoi adaugam faina. Aluatul rezultat nu este prea tare si este nelipicios. Impartim aluatul in 5-6 parti egale, depinde cat de mari faceti foile.
Presaram din abundenta faina pe blatul de lucru si deasupra foii si intindem cu facaletul foi cat mai subtiri.Punem foaia intinsa pe hartie de copt sau pe ziar pentru a rula cu usurinta placinta.
Pe fiecare foaie ungem cu gem si presaram nuca. Unele rulouri le-am facut cu gem de capsune, iar altele cu gem de pere. Rulam foaia de placinta cu ajutorul hartiei si apoi o punem in tava tapetata cu hartie de copt. Punem 4-5 astfel de rulouri in tava, le intepam cu o furculita pe alocuri si dam la cuptorul preincalzit pentru 30-35 de minute.
Cand este gata, presaram zahar pudra deasupra si o lasam la racit. O portionam dupa ce se raceste.