AlteleVacante si calatorii

Bușteni, orașul situat la poalele Bucegilor

Bușteni, orașul situat la poalele Bucegilor

Bușteni, orașul situat la poalele Bucegilor. Orașul Bușteni este situat pe Valea Prahovei , chiar la poalele munților Bucegi, iar priveliștea oferită de acesta este fermecatoare. Vârfurile montane nu sunt niciunde mai vizibile și mai frumoase ca aici .

Obiective turistice ȋn Bușteni

  1. Castelul Cantacuzino construit ȋn anul 1911 de către prințul Grigore Gheorghe Cantacuzino, zis și „ nababul”. De aici priveliștea asupra ȋntregului oraș este fermecătoare. Iar leaganele din curtea castelului sunt unele dintre locurile favorite ale turistilor. Castelul Cantacuzino este situat ȋn  cartierul Zamora pe locul unei vechi case de vânătoare. Este deschis pentru vizitare zilnic ȋntre orele 10-19.

 

2.Telecabina Bușteni- Babele are o capacitate de 25 persoane, iar traseul este de 4350 m lungime și o diferență     de nivel de 1235 m. Telecabina Bușteni – Babele este unul dintre cele mai importante obiective turistice din           Valea Prahovei, obiectiv pe care nu ar trebui să-l ratați dacă vă aflați ȋn apropiere. Costul unui traseu dus- ȋntors     cu telecabina până pe Platoul Bucegi este de 80 de lei/persoană.

3.Sfinxul (asemănarea sa cu un Sfinx, cât și legendele și istoria locului, au făcut ca această formațiune geologică     să devină o atracție turistică importantă) și Babele( formațiuni stâncoase situate în apropiere de vârful Baba           Mare). Sugestie: luati o geaca sau o bluza in plus, in august am gasit zapada si atat de frig… Brrr!

4.Mănăstirea Caraiman, o mănăstire ortodoxă situată la poalele masivului Caraiman. Drumul este anevoios, ȋn        continuă urcare, ȋnsa la capătul drumului ajungi ȋntr-o oază de liniște și frumusețe de nedescris.

5.Pârtia Kalinderu este una dintre cele mai bine ȋntreținute pârtii din România, partie ce are ȋn dotare tunuri de       zăpadă artificiala și un telescaun.

6.Cascada Urlătoarea este accesibila pe tot parcursul anului pornind de pe strada Telecabinei.

7. Gura Diham- o pensiune/ restaurant situata in mijlocul naturii, la poalele muntilor unde poti savura o bautura racoritoare sau poti face un gratar pe traseu pe malul apei. Liniste si racoare la poalele muntilor.

 

Cazare Bușteni

  • Una dintre cele mai curate și recent inaugurate pensiuni este Casa Leul situată in cartierul Poiana Tapului. Bucătaria este complet utilată, exista grătar și terasă de unde se pot vedea crestele munților.

Stațiunea montană Bușteni este una dintre cele mai frumoase stațiuni din țara noastră, poți petrece 2-3 zile aici fără să te plictisești. Dacă vrei să te relaxezi, poti prelungi concediul. Iar datorită distanței relativ mică față de celelalte stațiuni de pe Valea Prahovei, poți să le vizitezi liniștit oriunde ai fi cazat.

 

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker