AlteleVacante si calatorii

Pe Valea Prahovei nu te poţi plictisi niciodată

Pe Valea Prahovei nu te poţi plictisi niciodată

Am fost de sute de ori pe Valea Prahovei, dar de fiecare data ma ȋncarc cu energie pozitivă ȋnconjurată fiind de peisajele montane ce iţi taie răsuflarea.  Orice staţiune ai alege, crestele falnicilor munţi iţi oferă peisaje uimitoare.

În acest week-end am ales să ne cazăm ȋn Sinaia şi am căutat o pensiune care să aibă vedere spre munte şi terasă să ne răcorim şi să savurăm delicii culinare. Si, bineȋntels, să putem plăti cu tichete de vacanţă.

Ne-am cazat la Piatra Soimului, un hotel de 3 stele absolut superb cu camere mari, spaţioase, aerisite şi curate, iar micul dejun a fost inclus ȋn preţul cazării. Se afla in cartierul Cumpatu in apropierea casei memoriale George Enescu. Restaurantul hotelului se afla in top 10 restaurante din Europa pe Tripadvisor. Mai multe detalii despre hotel gasiti aici.

 

 

Plecând de la 36 de grade, am ajuns la 15 grade la Sinaia, frumos ce sa spun, superb, dar dimineaţa şi seara frig. O geaca nu strică ȋn portbagaj nici ȋn toiul verii

Ce poţi vizita pe Valea Prahovei?

În Sinaia ai multe obiective turistice : poti vizita castelul Peleş şi Pelişor, poţi urca cu telecabina până la cota 1400 sau până la 2000, poţi face o plimbre prin parcul Dimitrie Ghica unde ȋncă de la intrare te ademeneşte un chioşc cu clatite uriaşe şi poţi vizita şi Casino-ul, cel mai drag loc pentru mine din acest oraş. Si ca să vă dau un pont o să vă spun ca aici se pot organiza cununii civile şi nunţi.

  

Mergând mai sus de la Sinaia ajungem spre Buşteni. Un alt oraş superb de unde poţi urca cu telecabina până pe platoul Bucegi şi poţi vizita Castelul Cantacuzino. Sau poti merge la Manastirea Caraiman si te poti relaxa in natura la Gura Diham.

Nu ai cum să nu mergi mai departe spre Braşov, oraşul de la poalele munţilor. O zi intreagă o poţi petrce ȋn grădina zoologică şi ȋn parcul Aventura situat la doar 800 de metri de zoo.

Sau poţi savura o limonadă ȋn centru vechi după ce vizitezi Biserica Neagră. Poţi merge pe strada Sforii, cea mai ȋngustă stradă şi poţi urca cu telecabina pe munte. Un traseu scurt, dar cu o panoramă superbă asupra oraşului.

 

3-4 zile sunt suficiente pentru a vizita Valea Prahovei şi frumuseţile sale, iar dacă le-ai vizitat deja, nu strica cateva zile de relax.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − = 5

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker