
Cartofi copti
Cartofi copti am pregatit ca si garnitura pentru pranzul de astazi. Este o reteta simpla, insa gustul este nemaipomenit. Si aici a intervenit memoria involuntara ca in cazul celebrei madlene a lui Proust, parca deodata gustul cartofilor ce-i facea bunica copti in cuptorul sobei a revenit. Un deliciu! Desi sunt niste simpli cartofi.
Sfaturi!
- Folositi cartofi noi caci acestia au coaja subtire. Nu incercati sa indepartati coaja cartofilor, caci aceasta ii ajuta sa nu se imprastie in tava atunci cand ii presam.
- Alegeti cartofi care sa aiba aproximativ aceeasi dimensiune.
- Cartofii trebuie spalati foarte bine inainte de a fi pusi la fiert.
- Reteta usoara! Acesta reteta de cartofi este extrem de usoara, iar cu o salata de rosii alaturi si chiar o fripturica, merge de minune. Puteti aduaga condimente dupa preferinta.
Ingrediente:
- 6-8 cartofi medii
- 4-5 catei de usturoi
- 20 gr unt
- sare
- piper
- ardei boia dulce
- oregano
Mod de preparare.
1.Mai intai trecem cartofii prin procesul de curatare, ii spalam foarte bine.
2.Punem cartofii la fiert, insa nu ii lasam sa fiarba perfect, doar pana cand ii putem strapunge usor cu furculita. Daca ii lasam sa fiarba perbect, nu ii vom putea zdrobi fara ca acestia sa se „imprastie”.
3.Punem cartofii semifierti in tava sau intr-un vas de yenna lasand distanta intre ei. Cu ajutorul unui pasator pentru piure ii presam usor, sa ramana cam jumatate din grosimea cartofului.
4.Ungem cartofii cu untul topit si presaram sare, piper si ardei boia deasupra cartofilor si adaugam din loc in loc usturoiul pisat.
5.Dam cartofii la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 20 de minute. La final presaram oregano. Servim cu friptura sau salate. Pofta buna!