MancaruriPastePorc

Penne cu ciuperci si carne de porc

Penne cu ciuperci si carne de porc

Penne cu ciuperci si carne de porc – o varianta foarte inspirata de a gati pastele. Sunt foarte satioase, dar mai ales foarte gustoase. Fetita mea adora pastele in orice varianta, insa eu incerc sa variez modalitatea de preparare a sosurilor. Fie ca le preparam cu carne de pui, de porc, cu legume sau doar cu sos de rosii, pastele sunt excelente.

Paste Penne

  • Pennele sunt paste in forma de cilindru cu capetele taiate intr-un unghi.
  • Pennele sunt adesea folosite cu sosuri cu smântână sau în sosuri pe bază de roșii. Sunt, de asemenea, populare si în salate.
  • Ce poți folosi în loc de penne? Pentru aceasta reteta pennele se pot inlocui cu fusilli sau chiar spaghete.
  • Ce pot folosi in loc de carne de porc? Carnea de porc se poate inlocui cu carne de pui. Sau se poate elimina pur si simplu si vom avea paste gustoase cu sos alb si ciuperci.
  • Rețetă flexibilă.   Ce îmi place la aceste paste cremoase  este faptul că le putem servi așa cum sunt, sunt gustoase calde, dar si reci.

Ingrediente:

  • 300 gr paste
  • 350 gr carne de porc
  • 1 borcanel de ciuperci Champignons 
  • 200 gr smantana pentru gatit
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri de faina
  • 50 ml ulei
  • 1 cub de unt cat o nuca
  • sare
  • piper
  • ardei boia dulce
  • 20-30 gr Mozzarella razuita/ cascaval 
  • 3-4 fire de patrunjel

Mod de preparare.

1.Mai intai punem pastele la fiert in multa apa cu un praf de sare.

2.Feliem carnea de porc si o amestecam cu a lingurita de ardei boia, sare grunjoasa si faina.

3.Prajim carnea de porc in ulei incins.

4.Scoatem carnea prajita din ulei si adaugam peste uleiul ramas in tigaie cubul de unt. Adaugam ceapa taiata julienne si ciupercile. Eu pe cele mai mari le-am feliat, pe cele mici le-am lasat intregi. Le lasam pana cand devin aurii, atat ceapa cat si ciupercile.

5. Adaugam smantana pentru gatit, adaugam din nou carnea prajita si pennele fierte si 50 ml apa. Tocam marunt usturoiul si mai lasam 2 minute pe foc. La final adaugam verdeata si Mozzarella razuita sau cascaval. Se poate sari peste Mozzarella sau cascaval.  Pofta buna!

  • Eu am folosit smantana pentru gatit La Dorna.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker