LegumeMancaruriRetete de postRetete usoare de post
Cartofi la cuptor cu pesmet
Cartofi la cuptor cu pesmet
Cartofi la cuptor cu pesmet sunt o garnitura gustoasa pentru fripturi, dar se pot consuma si simpli sau cu sos tzatziki. Se fac rapid si sunt foarte gustosi! Iar daca in „Gradina ursului” s-au facut cartofii, atunci i-am reintrodus si noi in meniurile noastre. In plus, cartofii sunt legumele ieftine, la indemana oricui si foarte satioase.
Despre cartofi la cuptor cu pesmet:
- Este o reteta care se pregateste foarte usor, iar timpul de gatire este relativ scurt.
- Se poate renunta la pesmet, insa datorita acestuia vor avea o textura nisipoasa si nu vor mai forma crusta.
- Uleiul de masline poate fi inlocuit cu ulei de floarea soarelui.
- Se pot adauga si alte condimente sau verdeturi in functie de preferinta.
Sfat!
- Adaugati un catel de usturoi razuit peste cartofi pentru un plus de aroma!
Cartofii si beneficiile lor
- Cartofii nu sunt doar hranitori, ci aduc si multe beneficii.
- Poate inlocui cu succes painea in cadrul dietelor sau in cazul diabeticilor.
- Gatit corespunzator, cartoful nu ingrasa.
Ingrediente:
- 1 – 1,5 kg cartofi
- 5 linguri de ulei de masline
- 3 linguri de pesmet
- sare grunjoasa
- oregano
- marar verde
- piper
Mod de preparare.
- Curatam cartofii de coaja si ii taiem rondele.
- Punem cartofii intr-un bol, adaugam sare, piper, pesmetul, marar tocat si oregano si amestecam bine.
- Punem cartofii intr-un vas de yenna si adaugam uleiul.
4.Dam tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30-35 de minute. Dupa primele 20 de minute intoarcem cartofii in tava cu ajutorul unei spatule. Ii dam din nou la cuptor pana cand se gatesc suficient. Servim cu diverse fripturi. Pofta buna!
Va sugerez si alta reteta de cartofi noi gatiti la cuptor